Annonce
Musik

Agnes Obel hædret med international musikpris

Den danske sangskriver får prisen for sit album "Citizen Of Glass".

Agnes Obel er tidligere blevet hædret. Her gælder det Danish music Awards i 2011. Foto: Mogens Flindt

Agnes Obel udgav sidste år sit tredje album, "Citizen Of Glass".

Nu er den danske solist og sangskrivers album blevet hædret med den internationale musikpris Impala European Independent Album Of The Year Award.

Agnes Obel er frem til begyndelsen af april på turné i Nordamerika, og hun vil formelt set først modtage prisen, når hun den 13. maj giver koncert i Paris.

Den danske solist udgiver sin musik på pladeselskabet Play It Again Sam (Pias). Pladeselskabets adm. direktør, Peter Thompson, udtaler:

»Hvor er det fantastisk, at Agnes Obels album bliver anerkendt på den her måde. Hun er en succesrig og respekteret kunstner i mange lande rundt om i Europa, så modtagelsen af Impala-prisen er en vidunderlig anerkendelse af Agnes' vidtrækkende popularitet og den kvalitet, som "Citizen Of Glass" indeholder. (Prisen er) fuldstændig fortjent.«

Impala-prisen er tidligere givet til Caribou, José Gonzalez, Adele og The xx. Den danske sangerinde var nomineret til prisen sammen med bl.a. det anerkendte britiske rockband Radiohead, som giver koncert på årets Northside. Det samme gør Agnes Obel.

Helen Smith er lederskikkelse i Impala, der er en sammenslutning af såkaldt uafhængige pladeselskaber:

»Dette års fortjente vinder er en dansk kunstner, bosiddende i Tyskland og på kontrakt med et britisk pladeselskab, som i sin tid blev lanceret i Belgien. Det opsummerer virkelig, hvordan den uafhængige europæiske musikbranche ser ud i dag.«

Kristoffer Rom er formand for DUP, den danske sammenslutning af uafhængige pladeselskaber. Han udtaler:

»DUP er begejstret over, at dette års pris går til en dansk kunstner, især fordi der er tale om en så talent kunstner som Agnes Obel. "Citizen Of Glass" er en modig, kreativ og delikat plade, som ved hver gennemlytning bliver ved med at åbne døre til nye verdener.«

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: 80 klager over Northside er 80 for mange
Brian Nielsen
Jeg vil gerne slå fast, at Aarhus Kommune på ingen måde er faldet på halen for Northside, men at vi som festival er underlagt en række lydmæssige og lovmæssige krav, som vi overholder til punkt og prikke.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her