Annonce
Musik

Dansk musik hitter trods hård konkurrence fra udlandet

"Nede Mette" var det mest spillede nummer i 2016, mens Justin Bieber strøg til tops med albummet "Purpose".

Justin Bieber står for det mest solgte album i 2016. Foto: Lionel Cironneau/AP

Selv om mange danskere stort set har fri adgang til hele verdens musikbibliotek, så forbliver mange loyale over for de danske kunstnere.

I hvert fald spiller danske musikere stadig en markant rolle på den top 100-hitliste, der hvert år udgives af musikselskabernes brancheorganisation, IFPI, og som torsdag igen er blevet offentliggjort. Listen samler de 100 mest populære sange og albummer i det forgangne år.

I 2016 er det den danske rapper Blak, der har stået for årets mest downloadede og streamede sang. Hans kæmpehit "Nede Mette" blev streamet ikke mindre end 27 millioner gange - det svarer til tre gange platin.

Overblik: De mest populære sange og albummer i 2016

I alt var danske musikere involveret i halvdelen af årets 10 mest populære sange. Og det imponerer i musikselskabernes brancheorganisation.

- Vi synes, at det vidner om et højt niveau i dansk musik, lyder det fra Pernille Møller Poulsen, der er kommunikationskonsulent i IFPI.

- Det er imponerende, at danske artister markerer sig så flot på hitlisterne. Vi lever i et digitalt musikmarked, hvor forbrugerne har adgang til al musik på streaming-tjenesterne, lyder det fra Pernille Møller Poulsen.

Den canadiske popstjerne Justin Bieber står for det mest solgte album i 2016. Hans album "Purpose" ligger på førstepladsen foran danske Lukas Grahams "Blue Album", der for andet år i træk indtager andenpladsen.

Danske Volbeat ligger nummer tre med "Seal The Deal & Let's Boogie".

- Musikmarkedet bliver mere og mere digitalt, så derfor kunne man godt forvente, at det danske ville fylde mindre - men det har vi ikke oplevet indtil videre, og det synes vi er en positiv tendens, siger Pernille Møller Poulsen.

Listen over de 100 mest solgte albummer og EP’er er en kombination af fysisk salg, download og streaming, mens listen over de mest populære sange er de 100 mest downloadede og streamede numre.

Begge lister dækker perioden 1. januar 2016 til og med torsdag 22. november. Listerne kan findes på hjemmesiden hitlisten.nu.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her