Annonce
Musik

»Forkert værdigrundlag«: Kendt journalist og debattør afvist som dj til reggae-fest

»Søren K. Villemoes' værdigrundlag stemmer ikke overens med vores,« skriver spillestedet Bolsjefabrikken.

Søren K. Villemoes er ikke velkommen som dj på spillestedet Bolsjefabrikken i København, hvor han ellers skulle spille sammen med reggae-kollektivet Firehouse i næste uge. Arkivfoto: Valdemar Jørgensen

Spillestedet Bolsjefabrikken i København vil ikke holde fest med en kendt journalist og debattør på plakaten.

Søren K. Villemoes, journalist og kulturredaktør på Weekendavisen, var ellers sammen med reggae-kollektivet Firehouse booket til at være djs på Bolsjefabrikken i næste uge. Nu har spillestedet imidlertid informeret kollektivet om, at de kun er velkomne, hvis de lader Søren K. Villemoes blive hjemme.

»Vi føler ikke, at Søren K. Villemoes' værdigrundlag, som udtrykt gennem hans virke som offentlig debattør og journalist, stemmer overens med vores,« skriver Bolsjefabrikkens bookingmøde blandt andet i en mail til det ti mand store dj-kollektiv.

Redaktør bag plagiatartikler selv taget i plagiat

Søren K. Villemoes er som redaktør og boganmelder en aktiv stemme i den offentlige debat herhjemme, og derudover debatterer han også flittigt i spørgsmål om ytringsfrihed.

Jacob Graulund, et af medlemmerne i Firehouse, kalder beslutningen om at nægte Villemoes adgang til mixerpulten for »arrogant ud over alle grænser«.

»Vi er provokerede over, at de sender os en mail, hvor der står, at vi godt må komme og spille, hvis vi lader et af medlemmerne blive hjemme. Det synes jeg er arrogant ud over alle grænser,« siger Jacob Graulund og tilføjer:

»Det er lidt noget rod, når man gør en fest, hvor alle skal være velkomne, til en politisk kampplads. For hvis man bare ser i vores kollektiv, så er vi ti personer. Og folk mener forskellige ting og stemmer på forskellige partier. Men nu kan vi også godt bare lide hinanden og lide reggae, så det spiller vi sammen.«

I 2014 modtog Bolsjefabrikken en ekstraordinær bevilling på et sekscifret beløb fra Københavns Kommune, der var øremærket nyt lydudstyr. Københavns kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti, siger, at et spillested, der modtager kommunal støtte, skal leve op til et værdigrundlag om ikke at udelukke nogen på baggrund af politiske holdninger.

»Jeg ser med tilfredshed på, at der kommer debat og diskussion omkring det her, for betingelserne for at modtage penge fra kommunen skal kunne opfyldes. Og hvis der er behov for at revidere i det grundlag, som Bolsjefabrikken driver deres spillested på baggrund af, så bliver der kigget på det,« siger Carl Christian Ebbesen.

Han kalder Bolsjefabrikkens beslutning om at afvise Søren K. Villemoes fra at tage del i festen for berufsverbot med henvisning til det tyske begreb fra efterkrigstiden, hvor folk med særligt ekstreme holdninger ikke måtte besidde offentlige stillinger.

»Jeg synes altid, man skal være bekymret, når vi har mennesker eller organisationer, der begynder at indføre berufsverbot. Det, at folk har nogle politiske holdninger, skal udelukke dem fra at kunne tjene penge eller deltage i aktiviteter, er altid problematisk,« siger Carl Christian Ebbesen.

Det har ikke været muligt at få en opfølgende kommentar fra Bolsjefabrikken eller Søren K. Villemoes, men på Facebook skriver Weekendavisen-redaktøren, at han er ærgerlig, men ikke overrasket.

»Det ærgrer mig voldsomt, da jeg er utrolig glad for det sted og i øvrigt har spillet der mange gange før. På den anden side har jeg fra barnsben af oplevet, hvordan denne del af venstrefløjen behandler folk, der ikke respekterer dens tabuer, så det kommer ikke rigtig bag på mig. Jeg havde bare håbet på, at der trods alt var højere til loftet. Det var det så ikke.«

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Æresoprejsning til agurken: Så forbløffende sund er den

Karen Lyager
Ja, agurken består mest af vand. Men de sidste 5 pct. er spækket med supersunde stoffer, som de fleste af os har hårdt brug for. Ikke mindst i en varm sommer.

Ny Porsche er næsten for perfekt

Topmodellen i den nye Porsche Cayenne har V8’er og turbo. Effekten er frygtindgydende, og bilen eksplosiv. Når man har vænnet sig til hurtigheden, sidder man dog tilbage og savner Porsche-fornemmelsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik

Finaleflop ved Smukfest

Rasmus Seebach var på en umulig opgave, da han lukkede årets noget ramponerede Smukfest. Der var masser af regn og få tilskuere.
Annonce
På den anden side

Kommentar: Drengene i grotten siger noget om en journalistisk krise

Palle Weis
Historien om drengene i grotten havde alt, og heldigvis kom de alle ud i live, men mediedækningen afslører også en tilgang, hvor føleri er det styrende princip.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her