Annonce
Musik

Thomas Helmigs søn hitter i Tyskland

Den 19-årige Hugo Helmig har fået en fornuftig start på sin popkarriere.

Foto: Jannik Børlum

Et særligt musikalsk pres kan nok mærkes, når man er søn af Thomas Helmig.

Men det går ganske godt for den 19-årige Hugo Helmig, der debuterede i Danmark med popsinglen "Please Don't Lie” i juni 2017.

I skrivende stund ligger singlen nummer 4 på de tyske radiostationers airplaychart – og den har været oppe på en tredjeplads.

»Det er en kæmpe overraskelse. Vi var klar over, at det er en god sang, som fungerer godt til radio, og vi ville give den et skud, men det er ikke noget, som vi har planlagt,« siger Hugo Helmigs manager, Laurids Bejder Klausen, til DR.

Singlen er da også pop i sin reneste form, der i særlig grad henvender sig til et yngre teenagepublikum - nærmere bestemt de teknologiglade unge.

Rent lyrisk omhandler sangen en fyr, der ikke forstår, at en pige afsætter tid på sin ferie til at redigere billeder, som hun lægger på sociale medier, når hun i stedet kunne hænge ud på dansegulvet og nyde øjeblikket, »the moment«:

»When you're posing for at perfect picture, while you hide behind your pretty smile. Please, don't lie to me,« synger Helmig.

Hugo Helmigs manager fortæller til DR, at succesen i Tyskland er et vigtigt afsæt til succes i andre lande:

»Tyskland er det fjerde største musikmarked i verden, så der er lande, der kigger på, hvad Tyskland gør. Vi skal nu sørge for, at sangen breder sig til andre steder, hvor vi er godt med i Østrig, Schweiz og Belgien,« siger han.

Helmig junior spiller fire tyske koncerter i maj.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her