Annonce
Musik

Tyske Kraftwerk kommer til Danmark i sensommeren

Pionerbandet optræder på festivalen Haven, der foregår samtidig med Smukfest.

Kraftwerk spillede i 2015 otte koncerter i DR Koncerthuset. Foto: Finn Frandsen

Jelling Musikfestival præsenterer Nickelback, Heartland Festival på Sydfyn har LCD Soundsystem og The The på programmet, mens Northside i Aarhus er klar med både Beck og Björk.

Tinderbox i Odense har Depeche Mode og Jack White på plakaten, mens Roskilde Festival kan præsentere Bruno Mars, Gorillaz og ikke mindst Eminem.

Smukfest i Skanderborg har både Britney Spears og Kendrick Lamar på Bøgescenerne, mens den nye dreng i klassen, Haven i København, nu er klar med at supplere det hidtidige topnavn Arcade Fire med endnu et af slagsen.

Det drejer sig om tyske Kraftwerk, der om ikke opfandt den elektroniske musik, så i hvert fald på innovativ facon gjorde den tilgængelig på en unik kunstnerisk og til dels også kommerciel facon.

Kraftwerk har før optrådt i K.B. Hallen på Frederiksberg, til en udendørs koncert ved Værket i Randers, på Roskilde Festival og senest over fire aftener i DR Koncerthuset tilbage i 2015.

Dengang gav tyskerne publikum lejlighed til at udforske de gamle pladeindspilninger på en ny måde - i 3D og i en anden rækkefølge end på de oprindelige lp'er.

Efterfølgende udgav Kraftwerk en liveversion af koncerterne, kaldet "3-D The Catalogue", som forleden blev hædret ved den amerikanske Grammy Awards som bedste elektroniske album.

Da Kraftwerk begyndte at optræde, var gruppen hæmmet af, at deres elektroniske musik var blevet indspillet ved hjælp af ikke specielt mobile maskiner.

Men siden digitaliseringen og den bærbare computer kom til, har gruppen forholdsvis nemt kunne optræde i både indendørs arenaer og til festivaler. Således er turnékalenderen for 2018 allerede fyldt godt op.

Der har i årenes løb været udskiftninger i besætningen, men kernen i gruppen har været Florian Schneider og Ralf Hütter. Schneider takkede dog af for nogle år siden, og herefter blev Hütter den ubetingede lederskikkelse.

Foruden Kraftwerk bliver blandt andre Dirty Projectors og Den Sorte Skole tilføjet et program, der allerede talte navne som Arcade Fire, Ariel Pink, Einstürzende Neubauten, Kevin Morby, Moses Sumney, Thåström og Kamasi Washington.

Haven foregår 10. og 11. august i København.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her