Annonce
Musik

Danske U2-fans endte med at blive skuffet

De troede, at de ved i Gaffa Shop at købe bandets nye plade også fik adgang til at købe billetter. Dét lykkedes dog kun for et fåtal af dem.

Det store billetsalg til U2's koncert i Royal Arena begynder først på mandag. Men andre fik muligheden før - troede de. Foto: Rich Fury

På mandag den 29. januar kl. 10 begynder det officielle billetsalg til U2's koncert den 29. september i Royal Arena i København.

Men allerede i mandags kunne en skare af fans få adgang til en billetkø.

Det gjaldt de personer, som på Gaffa Shop havde købt U2's nye album, "Songs of Experience".

Med albummet fulgte en såkaldt presale-kode - en kode til forhåndssalg. Denne kode var, blev det understreget, ingen garanti for et billetkøb. Men meldingen var, at den kunne være vej til et køb af billetter til enten koncerten i København eller et andet sted på turneen.

Men det gik ikke som forventet.

I hvert fald ikke hvis man spørger Karl Aage Jensen, som er direktør for SMD Entertainment A/S, der står bag Gaffa Shop, hvor der bliver solgt musik på vinyl og cd og merchandise.

»I mandags (den 22. januar, red.) sad jeg med oplevelsen af, at det måske var 1 ud af 100, der kunne få en billet. Men jeg ved det ikke, for ingen har fortalt mig, hvor mange der reelt fik - og ikke fik - adgang til at købe billetter,« siger Karl Aage Jensen.

Han oplyser, at Gaffa Shop »har fået et par hundrede henvendelser fra folk.«

»De har klaget over, at de ikke fik adgang til at købe billetter, og mange har sagt "øv, øv, ærgerligt", fordi de sad klar, og så skete der ingenting,« siger Karl Aage Jensen.

Han oplyser, at der blev købt cirka 3.000 styk af "Songs of Experience", og at rigtigt mange »købte pladen i Gaffa Shop, fordi de samtidig ville få et presale link til køb af billetter.«

»Da ingen blev lovet, at de ville kunne købe billetter, kan man ikke sige, at folk er blevet ført bag lyset. Men det er ikke i orden, at der kun var mulighed for at købe billetter i fem minutter, og så var det slut - og det er så heller ikke helt rigtigt. For i går var der en, der ringede og fortalte, at hun netop var lykkedes med at købe billetter,« oplyser Karl Aage Jensen.

Det var første gang, at Gaffa Shop var involveret i at sælge et album med en presalekode til et billetkøb. Og det bliver ifølge Karl Aage Jensen også sidste gang.

»Vi gør det aldrig mere. Det har været en hård rejse, og jeg vil ikke lave sådan noget, når der ikke er en rimelig chance for at få billet,« konstaterer Karl Aage Jensen.

Det er Universal Music, som udgiver U2's album i Danmark. Karl Aage Jensen vil ikke sige, at Universal Music er skyld i miseren. Men han konstaterer:

»Universal Music har lige siden 1. december (hvor presale-kampagnen stoppede, red.) vidst, hvor mange plader, der var solgt med en presale-kode. Jeg ved også, at Universal Music har lagt pres på (for at få flere billetter, red.), men det virker ikke til at være lykkedes,« siger Karl Aage Jensen.

Universal Music har ikke ønsket at udtale sig til Jyllands-Posten.

Men i to omgange har pladeselskabet givet lyd fra sig i en besked til Gaffa Shops kunder.

Den seneste besked er netop offentliggjort. Her hedder det:

»Kære U2 Pre-Sale kunde. Som det fremgik af den mail, Gaffa Shop sendte ud tirsdag, har vi desværre oplevet, at mange af jer ikke har fået mulighed for at bruge jeres kode til den kommende U2 koncert i Royal Arena den 29. september, 2018.

Vi har siden mandag formiddag været i tæt dialog med hovedkontoret i London, som i samarbejde med U2’s management har ansvaret for pre-sale kampagnen.

Selv om det fra starten blev understreget, at de tildelte koder ikke gav garanti for billet, beklager vi naturligvis dybt, hvis der er mange, der er utilfredse med forløbet. Vi har de seneste dage forsøgt at danne os et overblik, for på den måde at finde frem til en løsning, som kan tilgodese de danske U2 fans på bedst mulig vis.  

Vi kender på nuværende tidspunkt ikke årsagen til den situation, der tilsyneladende er opstået, men har modtaget følgende statement fra U2’s management:

»We have experienced overwhelming demand for the first show so far, and of course we can only fulfill orders while ticket supplies last. We wanted to remind you all that if more shows are added, anyone who has an unused code will be able to try again. We expect to be able to give you more information within the next few days. Your feedback is important to us!  Thanks”.

Vi foreslår, at I sender jeres eventuelle feedback til os på contactdk@umusic.com, hvorefter vi vil sørge for, at det sendes videre til rette vedkommende.

Foreløbig regner vi med, jævnført udtalelsen fra U2 management, at kunne vende tilbage til jer med et løsningsforslag i starten af næste uge.

Tak for jeres tålmodighed og jeres forståelse.«

Det er måske værd at bemærke, at der i det engelske citat bliver talt om "first show" - første koncert. Den formulering lægger umiddelbart op til, at der bliver flere koncerter med U2 i Royal Arena.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her