Annonce
Musik

Førsteplads i USA - men kun en femteplads i Storbritannien

U2's nye album sælger i første uge blot godt en tiendedel af Taylor Swifts nye plade.

U2's nye album sælger pænt i USA. Foto: AP/Joel Ryan
U2

U2's nye album, der er blevet blandet modtaget af anmeldere verden over, går direkte ind på den amerikanske albumhitlistes førsteplads.

Til gengæld debuterer "Songs of Experience" mere beskedent på den britiske hitliste over de mest populære album.

I USA opnår U2 førstepladsen med et albumsalg på 186.000 stk. Dét er småting i forhold til "Reputation" med den amerikanske pop- og countrysangerinde Taylor Swift.

Den plade landede i november på førstepladsen med et salg i den første uge på over 1,2 mio. stk. Dét er med afstand det bedste salgstal for noget album i en første uge i 2017.

U2 kan dog trøste sig med, at bandet med førstepladsen til "Songs of Experience" nu har haft otte album, som har toppet hitlisten i USA, som er verdens største musikmarked. Desuden har den irske kvartet hermed haft nummer 1-album i både 1980'erne, 1990'erne, 2000'erne og 2010'erne. Den kommercielle præstation har ingen anden gruppe leveret før.

"Songs of Experience" opnår også førstepladsen på albumhitlisten i Holland, Belgien og hjemlandet Irland. Til gengæld lander albummet blot på en femteplads på hitlisten over de mest populære album i Storbritannien.

Det bemærkelsesværdige ved den britiske hitliste er, at ingen af albummene foran U2's seneste opus er helt nye. I stedet er det de aktuelle plader med Sam Smith, Ed Sheeran, Michael Ball & Alfie Boe samt P!nk, der placerer sig foran "Songs of Experience".

I Sverige går U2-skiven direkte ind på andenpladsen, mens lp'en ligger på en sjetteplads på den finske liste.

Senere på ugen vil det vise sig, hvor højt U2's seneste album kan blive placeret i Danmark, hvor konkurrenterne udover Sheeran og Smith er ikke mindst Rasmus Seebach.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
U2
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Bolig
Danskernes design: Vi eksperimenterer på badeværelset, men køkkenet skal stadig være hvidt
Individualitet, farver og sanselighed er blandt nøgleordene, når blikket kastes på de nye køkkener og badeværelser. Det individuelle præg er centralt, ligesom behovet for at nyde materialer og design fylder. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her