Annonce
Musik

Rasmus Seebach holder Ed Sheeran og Sam Smith bag sig

Den populære popsanger er repræsenteret med fire album på top 40.

Rasmus Seebach topper den officielle albumhitliste. Foto: Joachim Ladefoged

Danmarks bedst sælgende solist i de senere år, 37-årige Rasmus Seebach, går direkte ind på den danske albumhitlistes førsteplads.

Det sker med albummet "Før Vi Mødte Dig", som udkom forrige fredag.

Pladen fik fire stjerner i Jyllands-Posten, og anmelderskaren gav typisk fire eller tre stjerner.

Det fremgår af hitlisten, at Seebach allerede har opnået et såkaldt platinsalg. Det vil sige, at det samlede salg - cd, downloading og streaming - er gjort op til 20.000 stk.

Der skal dog meget mere til i de kommende uger, hvis Seebachs seneste skive skal nå samme salg som de tidligere studiealbum. Hans pladeselskab, Art People, har tidligere oplyst til Jyllands-Posten, at det samlede salg for solistens første fire album ligger på i alt 864.466 eksemplarer.

Rasmus Seebach formåede i stor udstrækning at sælge sine forrige album på cd. Men siden det forrige album er der gået to år, og i den tid er streaming blevet endnu mere udbredt herhjemme.

Efter Seebach følger på hitlisten to af Englands allerstørste popstjerner, Ed Sheeran og Sam Smith, med henholdsvis "Divide" og "The Thrill Of It All".

På fjerdepladsen kommer "Christmas" fra 2011 med den canadiske crooner Michael Bublé, og på femtepladsen er det så Seebachs "Verden Ka' Vente", som dermed har ligget på hitlisten i 100 uger - eller samlet set næsten to år.

Det er dog ingenting i forhold til hans album, "Mer end kærlighed" fra 2011 og "Ingen Ka Love Dig I Morgen" fra 2013. De har samlet set ligget på den officielle danske hitliste i henholdsvis 202 og 194 uger. Albummene ligger aktuelt på 35. og 27. pladsen.

Der er på top 40 ingen andre nyheder end Seebachs nye album.

Til gengæld ligger Mariah Careys 23 år gamle julealbum, "Merry Christmas", på en 14. plads.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Rytmisk musik
Annonce
På den anden side
Annonce
Bolig
Se dig for, og spar mange penge på ny grill
Der er stor forskel på, hvad de samme grill bliver solgt til på tværs af butikkerne. Du sparer i gennemsnit 29 procent ved at holde øje. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her