*

Litteratur

Bill Clinton skal skrive krimi om det Hvide Hus

Den tidligere præsident har indgået millionkontrakt sammen med sin golfpartner.

Bill Clinton, her i forbindelse med et besøg hos Nelson Mandela i 1998, skal skrive en krimibog sammen med forfatteren James Patterson. Foto: AP Photo/Rick Wilking, Pool

'The President is Missing' er navnet på krimien, der skal bane vejen for Bill Clintons forfatterkarriere. Bogen, som kommer til juni næste år, bliver skrevet i samarbejde med hans golfpartner, James Patterson.

Patterson er allerede en superstjerne i krimiverdenen og forfatteren til bl.a. serierne om Alex Cross og Lindsay Boxer, der har solgt over 300 millioner eksemplarer verden over ifølge USA Today. Det er altså gode hænder, Clinton er kommet i.

Bogen vil ifølge forlaget, Penguin Random House, give læserne en unik blanding af spænding og drama fra magtens, globale korridorer, og – skriver de – indeholde detaljer »som kun en præsident kender til«.

»At arbejde på en bog om en siddende præsident – på baggrund af det, jeg kender til jobbet, livet i Det Hvide Hus, og den måde Washington fungerer på – har været utrolig sjovt,« fortæller Bill Clinton, der forlod Det Hvide Hus i 2001, om projektet.

Obama-parret takker ja til bogaftale på over 400 mio. kr.

Medforfattere, Patterson, kalder samarbejdet »karrierens højdepunkt«, og det skyldes ikke kun, at makkerparret, som The Guardian skriver, allerede har fået millioner for bogen.

»Jeg er en historiefortæller, og præsident Clintons indsigt har givet os mulighed for at fortælle en rigtig interessant historie. Det er en sjælden kombination – læserne vil selvfølgelig blive draget af spændingen, men de får også et indblik i, hvordan det i virkeligheden er at være præsident,« lyder det fra Patterson.

Bill Clinton har tidligere skrevet sin egen selvbiografi, 'Mit liv', der solgte 2.250.000 eksemplarer. Forfattergerningen er altså ikke helt ny for manden, der senest har brugt utallige timer på at kæmpe for konen Hillary under den amerikanske valgkamp.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her