Annonce
Litteratur

Saxo: Det er forskellige bøger, der hitter som julegaver rundt om i landet

Jussi Adler-Olsen er favorit et sted i Danmark, Hella Joof et andet sted, mens Svend Brinkmann hitter i en tredje landsdel.

Jussi Adler-Olsens nye spændingsroman er et populært julegavekøb. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Internetboghandlen Saxo meddeler, måske ikke overraskende, at bøger er en populær julegave igen i år.

Men samtidig slår boghandlen i cyberspace fast, at jyder og sjællændere ikke køber de samme bøger, når de tænker i julegaver.

"Selfies" af Jussi Adler-Olsen hitter ifølge Saxo i »Storkøbenhavn og omegn«, som man kalder det, og internetboghandlen vurderer, at ”Selfies” bliver »den bog, der vil være under flest juletræer landet over«.

»Det er ikke overraskende, da Jussi tidligere har toppet julesalget – det med hver eneste nye udgivelse i den populære bogserie Afdeling Q siden 2010,« fastslår Saxo i en pressemeddelelse.

Man slår dog fast, at "Papmaché-reglen" af Hella Joof vi blive en »skarp konkurrent til at tage pladsen i år«. Der henvises til, at bogen lige nu topper Saxos bestsellerliste.

»Særligt midtjyderne har taget Hella Joofs leveregler til sig,« oplyses det.

»I alle Danmarks landsdele er julesalget af bøger steget. Især nordjyderne kan forvente flere bøger i julegave, faktisk hele 21 pct. flere end sidste år, og bor du i Nordjylland, er der en god chance for, at du får Svend Brinkmanns ”Ståsteder”, hvis du har skrevet denne på ønskesedlen,« oplyser Saxo.

Internetboghandlen oplyser, at den laveste stigning af bogkøb findes i Nordsjælland, hvor "Ægte amerikanske cowboybukser" af krimiforfatter Jan Guillou fra Sverige er den mest populære boggave.

Københavnere har ifølge Saxo vist en særlig stor interesse for at købe Claus Meyers "Simremad", mens bornholmere er glade for at købe krimien "Kvinden i toget" af engelske Paula Hawkins.

På Sjælland i øvrigt er "Harry Potter og det forbandede barn" af briten J.K. Rowling et favoritkøb.

Fynboerne køber især journalist Thomas Larsens bog, "De dybeste rødder - dronningen fortæller om Danmark og danskerne", mens jyder i syd investerer i den amerikanske rockstjerne Bruce Springsteens selvbiografi ”Born To Run”.

»Det er rigtig positivt, at et så bredt udvalg af bøger er repræsenteret i julesalget,« udtaler Malthe Cederborg, ansvarlig for marketing og salg i Saxo.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Litteratur

Daniel Kehlmann kan det hele

Er livet for kort til tysk lærdhed og grundighed? Nej, den unge stjerneforfatter tager os let med til både Trediveårskrigen og ondskabens bjerghytte, så vi ikke har lyst at rejse hjem igen.
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere
Test: Suveræn letvægtslaptop med skærm til kanten
Huawei har skabt en let og lækker bærbar med ydelse til det tunge arbejde, skærm der fylder hele rammen samt et imponerende lydsystem med Dolby Atmos 
Se flere
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her