Annonce
Litteratur

”Hey Grandude”: Paul McCartney har skrevet en børnebog

Eksbeatlen står bag en actionpræget godnatlæsningsbog målrettet bedsteforældre og deres børnebørn.

Paul McCartney kommer til Danmark i november for at optræde i Royal Arena. Ved siden af musikken har han haft tid til at skrive vilde eventyr om en magisk bedstefar. Arkivfoto: Brent N. Clarke/AP

Fra Beatles til børnelitteratur.

Musikeren Paul McCartney vil nu bevæge sig ind på markedet for godnatlæsning til børn. På sin hjemmeside fortæller han, at han har skrevet en hjertevarm og »actionpacked rutsjebanetur« af en historie om en magisk bedstefar og hans fire børnebørn.

”Hey Grandude”, hedder den, hvilket unægtelig leder tankerne hen på Beatles-hittet ”Hey Jude”.

Men idéen opstod ifølge eksbeatlen ved, at et af hans egne otte børnebørn en dag tiltalte ham ”Grandude”.

»Fra da af blev jeg nærmest bare Grandude. Og da tænkte jeg: Det er faktisk en ret sjov idé til en bog, og så begyndte jeg at skrive nogle historier«, lyder forklaringen på McCartneys hjemmeside.

Hovedpersonen Granddude repræsenterer ifølge McCartney »bedstefædre over alt« og er målrettet netop bedsteforældre, der vil læse godnathistorier for deres børnebørn. Bogen, der først udkommer i september 2019, bliver illustreret af Kathryn Durst.


Grandude har magiske postkort og tager sine børnebørn med på vilde eventyr, hvor de bl.a. rider på flyvefisk og undslipper laviner, skriver forlaget Penguin Random House.

McCartney har før haft fat i den helt unge målgruppe. I 2005 var han medforfatter på en økologisk og bæredygtig børnekogebog, og han har skrevet flere børnesange.

Paul McCartney overraskede pubgæster i Liverpool med koncert


Den 76-årige har ikke lagt guitaren fra sig for at arbejde på børnelitteratur. Efter udgivelsen af sit seneste soloalbum ”Egypt Station” er han aktuel med turnéen ”Freshen Up”, der bl.a. bringer ham til Royal Arena i København i november.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Litteratur
Annonce
På den anden side

Kommentar: Måske skulle de læse lidt Hal Koch i SF?

Palle Weis
Boykotten af åbningsgudstjenesten viser, at nu fører også de folkevalgte an i den identitetspolitiske balkanisering af samfundsdebatten.
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
Bolig
Guide til fremtidens hygge-begreb: Med ikigai kan du give dit liv personlighed
Ikigai er en japansk livsvisdom, der handler om at søge mening med livet. Begrebet har eksisteret siden oldtiden, men er i dag ved at overgå hygge-begrebet. Her er nogle gode råd til, hvordan du selv kan bruge ikigai i indretningen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her