*

Film & tv

Kritikerformand: Sure anmeldelser er ikke lig med filmflop

Penge styrer Hollywood. Derfor gør det intet, at Nikolaj Arcels film blev haglet ned, siger filmkritiker.

Nikolaj Arcel (th.) har instrueret Idris Elba (tv.) og Matthew McConaughey i "The Dark Tower". Foto: Evan Agostini

Filmhjemmesiden The Wrap kalder The Dark Tower af den danske filminstruktør Nikolaj Arcel "en komplet katastrofe".

Men det får ikke konsekvenser for ham, mener Jacob Wendt Jensen, formand i foreningen Danske Filmkritikere, der står for at uddele de danske Bodil-priser.

Filmen havde premiere i de amerikanske biografer fredag og blev med 19,5 mio. dollar den seneste uges bedst indtjenende film. Og det er vigtigt, mener Jacob Wendt Jensen.

Arcels nye storfilm tjener beskedent på premiereweekend

- Det at ligge nummer et bliver bemærket i Hollywood, hvor penge er konge, siger han.

Ifølge Jacob Wendt Jensen er indtjening og anmeldelser to faktorer, der ikke har noget med hinanden at gøre, når der er tale om de store genrefilm fra USA.

- Jeg tror ikke, at han bliver bedømt som en fiasko på grund af de dårlige anmeldelser. Til gengæld viser han filmbyens producenter, at han kan lave film, der kan tjene penge, siger han.

Dansk instruktørs storfilm bliver kaldt komplet katastrofe

Den næste store amerikanske film fra den danske filminstruktør er allerede i støbeskeen. Det historiske drama om den tidligere amerikanske præsident John F. Kennedys bror, Robert F. Kennedy, er fuldt finansieret og skal indspilles til foråret.

Jacob Wendt Jensen har store forventninger til den kommende film, da den genremæssigt er mere i familie med Arcels danske film.

Den skulle komme til at minde om "En kongelig affære", som Nikolaj Arcel i 2013 fik en oscarnominering for i kategorien bedste udenlandske film.

Bliver næste film også dårligt modtaget, får det til gengæld konsekvenser, mener Jacob Wendt Jensen.

- Hvis film nummer to også er en indholdsmæssig fiasko, bliver det svært at få en film nummer tre. Men det har jeg ikke fantasi til at forestille mig, siger han.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her