Film & tv

Danske filmfolk hædrer Trier og ydmyger Bier

Soundvenues ekspertpanel kårer "Dogville" til bedste danske film siden årtusindskiftet.

Lars von Trier har fem film i top ti på Soundvenues liste over de bedste danske film siden 2000.

Kulturmediet Soundvenue har bedt et panel af 115 danske filmfolk og eksperter kåre de bedste film siden årtusindskiftet, og resultatet er endt i en stor fejring af Lars von Trier.

Den internationalt anerkendte særling har fem film i den danske top ti og ligger øverst med "Dogville". Til gengæld er resultatet hårdt ved Susanne Bier, der ellers har deltaget i afstemningen. Hun har kun en enkelt film i top 25, nemlig "Elsker dig for evigt". Således er hendes Oscar-vinder, "Hævnen", ikke fundet værdig.

Målet med Soundvenues afstemning er at skabe debat på et tidspunkt, da den stærke kunstneriske film er under pres både i Hollywood og i Danmark.

»Det er vigtigere end nogensinde at huske, holde fast i og hædre de film, der virkelig flytter bjerge. De, der nedbryder filmsproget og bygger det op igen fra grunden. De, der vil skabe krusninger i vandet mange år frem. Og de, der bare gjorde et uudsletteligt indtryk på os – forskød vores perspektiv på verden, ændrede os som mennesker, mindede os om filmmediets magi,« siger Soundvenues filmredaktør Jacob Ludvigsen, der i sit panel har haft glæde af folk som bl.a. Susanne Bier, Lone Scherfig, Sonja Richter og Ole Christian Madsen.

De danske filmfolk har udnævnt Paul Thomas Andersons "There Will Be Blood" til årtusindets foreløbig bedste internationale film.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her