Annonce
Film & tv

S vil flytte Radio 24Syv til Sønderjylland

Finansordfører Benny Engelbrecht er træt af "navlefnullerpillende kendisværter" og vil have licenskanalen placeret i Vestdanmark. "Provins-populisme", svarer programchef Mads Brügger.

Ifølge Socialdemokraterne er der for meget københavneri på Radio24Syv. Foto: Jens Dresling / Polfoto

- Muligvis vil enkelte navlefnullerpillende kendisværter have svært ved at se sig blive blandet med "pøblen" i Tønder eller Sønderborg.

Sådan skriver Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht i kronikken i JydskeVestkysten under overskriften ” Flyt Radio24Syv til Sønderjylland”.

Siden Danmarks nyeste licensmedie gik i luften 1. november 11, har det holdt til i PeopleGroups domicil i København, men ifølge Engelbrecht kunne stationen gøre større gavn i det jyske. Han finder det problematisk, at ”medierne stort set kun viser Danmark set fra taget af en københavnsk ejerlejlighed.”

Kritikken er ikke ny. Efter i sin spæde start at have haft kælenavnet Radio Møller efter Per Stig Møller, der som kulturminister tog initiativ til oprettelsen af stationen, fik stationen tilnavnet ”Radio Kartoffelrækkerne” – med henvisning til de eftertragtede byggeforeningshuse på Østerbro.

Det er sikkert smart fundet på af Kongstad, at licensbetalerne sådan finansierer hans Michellin-middage, men hvor ville det dog være befriende om sådan et program tog på tur langs den jyske vestkyst.
Benny Engelbrecht (S) i JydskeVestkysten

I Dansk Folkepartis medieudsudspil fra 2016 hed det ”Som et led i et mere afbalanceret mediebillede vil vi flytte Radio 24-7 til Århus”, og også Engelbrechts partifælle Mogens Jensen og  regeringpartiet Venstre er åbne for at flytte taleradioen til Vestdanmark.

- Vi har allerede udflyttet statslige arbejdspladser, så det er ikke nogen fjern idé, siger Britt Bager, Venstres medieordfører, til Ekstra Bladet. Samme sted svarer Radio24syvs adm. direktør, Jørgen Ramskov:

- Vi laver bare taleradio, som er baseret på, at vi har en lind strøm af mennesker ud og ind af studiet. Hvis vi flyttede Folketinget til Aarhus, så ville det være fint, så kunne vi lave fremragende radio i Aarhus.

Vil du mene, at det der findes kvalificerede værter/medarbejdere i Sønderborg?
Martin Kongstad, journalist og vært på Radio24Syv

Til MediaWatch supplerer han med at kanalen gerne vil ”arbejde på at have en større tilstedeværelse i hele landet og en udvidet redaktion i Aarhus”.

Engelbrechts kronik er blevet fulgt op af en Twitterdiskussion mellem politikeren og Radio 24Syvs programchef Mads Brügger

- så lad os diskutere hvordan vi gør det i stedet for at I går københavner-retardo, skriver Engelbrecht.

- Så gerne, hvis du dropper din gustne, letkøbte provins-populisme og dit opportunistiske københavner-had :), svarer Brügger.

I kronikken hæfter Benny Engelbrecht sig blandt andet ved programmet ”Bearnaise er dyrenes konge”:

- For mig sprang kæden helt af, da jeg opdagede Martin Kongstads madprogram. Her interviewes semikendte Københavner-typer på skiftende gourmetrestauranter, primært i Storkøbenhavn. Det er sikkert smart fundet på af Kongstad, at licensbetalerne sådan finansierer hans Michelin-middage, men hvor ville det dog være befriende om sådan et program tog på tur langs den jyske vestkyst.

Programmets vært Martin Kongstad svarer på Engelbrechts Facebookside med et længere spørgsmål:

- hvordan forestiller du dig så, at gæster fra det politiske liv, kultur, offentlige institutioner, osv skal deltage i radioen?  Skal de transporteres fra København (det har de muligvis ikke tid til), skal de kun deltage over telefon/Skype, eller skal det være helt andre gæster, altså folk fra regionen?”

Og så er der spørgsmålet om medarbejderne:
- Skal de have tilbud om at flytte med eller lade være? (…) Vil du mene, at det der findes kvalificerede værter/medarbejdere i Sønderborg?”

Radio 24 Syvs nuværende public service-kontrakt udløber d. 31. oktober 2019.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kommentar: Sorte Knud tog ordentligheden med ud af Danske Bank

Steen Rosenbak
At netop Danske Bank er involveret i en af verdenshistoriens største hvidvaskskandaler er kulminationen på to årtiers langsom nedbrydning af bankens kultur. Men banken er ikke den eneste aktør i affæren, der demonstrerer flosset moral.
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side

Kommentar: Københavns Universitet legitimerer krænkelseskulturen

Palle Weis
De nye retningslinjer for håndtering af krænkelser på Københavns Universitet skubber til en tendens, der er samfundsnedbrydende og fragmenterende.
Annonce
Annonce
Biler
Audis nye elbil vender op og ned på bilnørders sprogbrug
Glem alt om hestekræfter, ventilløft og drejningsmoment. Fremtidens bilnørder snakker om rekuperation, ladetider og vandkølede elektriske drivaksler. Vi var med, da Audi lancerede en af de hidtil mest avancerede af slagsen. 
Se flere
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her