Film & tv

Zentropa bekræfter: Peter Aalbæk har fået mundkurv på

Ledelsen i Zentropa er ked af, at ansatte har følt sig krænket eller chikaneret på Zentropa.

Peter Aalbæk må ikke længere må udtale sig på vegne af Zentropa. Arkivfoto: Cathrine Ertmann/Polfoto

Filmselskabet Zentropas ledelse bekræfter i en pressemeddelelse, at producenten Peter Aalbæk Jensen er sat uden for indflydelse og har fået mundkurv på.

Peter Aalbæk må ikke længere udtale sig på vegne af Zentropa. Han må ikke længere deltage i ledermøder og skal ikke længere have elever under sin ledelse.

Det sker efter den seneste uges fokus på arbejdsmiljøet i Zentropa. En række kvinder er blandt andet stået frem i Politiken med beretninger om seksuelle ydmygelser og mobning centreret om Peter Aalbæk.

- Vi er meget berørte af sagen og meget kede af, at der er personer, som har følt sig krænket eller chikaneret, mens de har arbejdet på Zentropa.

Fagforening: Svært at stå frem om chikane i filmbranchen

Det skriver ledelsen til selskabets samarbejdspartnere i et brev, der onsdag også er udsendt som pressemeddelelse.

- På baggrund af den viden vi har nu, og det nye lys vores kultur bliver sat i, har vi iværksat en række initiativer, lyder det.

Det indebærer blandt andet, at Arbejdstilsynet inviteres til at vurdere Zentropa og komme med bud på forbedringer, fremgår det af brevet.

Ledelsen på Zentropa er desuden gået i gang med at opdatere selskabets retningslinjer for et godt og sundt arbejdsmiljø.

- Mandag den 20. november afsluttes processen, og ledelsen vil herefter udarbejde et sæt gældende retningslinjer, der bliver implementeret øjeblikkeligt.

Det understreges, at alle ansatte skal overholde de nye retningslinjer.

Ledelsen skal senest efter seks måneder lave en skriftlig opfølgning, ligesom der skal laves undersøgelser om medarbejdernes tilfredshed.

Ifølge Zentropas administrative direktør, Anders Kjærhauge, har selskabets ledelse ikke yderligere kommentarer, før den interne proces er afsluttet i starten af næste uge.

Men i brevet tager ledelsen sin del af ansvaret for kulturen i Zentropa.

- Vi har alle været ansat på Zentropa i den periode, hvor de oplevede krænkelser har fundet sted. Dermed påtager vi os også et medansvar for de hændelser, som ansatte har oplevet som krænkende.

- Vi ønsker samtidig at gøre opmærksom på, at vi alle har været en del af den tidligere kultur, uden at vi, mens den fandtes, har opfattet den som krænkende eller systematisk, lyder det.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Film & TV
Annonce
På den anden side
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her