Kultur

Hugo Helmig nomineret til eftertragtet musikpris

Med blot en enkelt hitsingle er Thomas Helmigs søn Hugo Helmig allerede nomineret til P3 Gulds talentpris.

Hugo Helmig er søn af Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig og nu nomineret til P3's talentpris. FOTO: Nikolai Linares

Hugo Helmig har kun haft gang i karrieren i et halvt års tid. Med en lille række af koncerter og hitsinglen "Please Don't Lie", der har fået masser af airplay i radioen, kan den 19-årige sanger nu måske hive sin første musikpris hjem. Fredag offentliggjorde DR de tre navne, der indstillet til P3 Gulds talentpris. I modsætning til de to andre nominerede Soleima og Noah Carter har Hugo Helmig stadig ikke udgivet en debutplade.

»Hugo er nomineret, fordi vi tror på, at det kommer til at gå ret hurtigt for ham ret snart. Han har noget ligefremt og uspoleret over sig, som man tydeligt kan høre på hans debutsingle. 'Please Don't Lie' besidder samtidig en umiddelbarhed og en åbenhed, der er med til at gøre den til et smash! Han kan godt gå hen og blive allemandseje i årene, der kommer,« siger P3’s musikredaktør Mathias Buch Jensen om nomineringen til dr.dk.

Men den unge Helmig får skarp konkurrence. Den kvindelige sangerinde Soleima har udgivet minialbummet "Nr. 14" og bl.a. optrådt på Roskilde Festival og Spot Festival.

»Som kunstner er Soleima interessant, fordi jeg ikke rigtig ved, hvor jeg har hende. Der er noget mystisk og uopnåeligt ved hende, og når jeg hører hende, får jeg lyst til at finde ud af, hvad der gemmer sig bag ved,« siger Mathias Buch Jensen.

Den anden nominerede Noah Carter er i danske musikkredse også en no brainer. Rapperen udgav i juni debutpladen "Couch Dreams", der fik en særdeles positiv modtagelse, og Noah Carter er sågar spået en fremtid langt uden for lille Danmark.

De nominerede til hovedprisen "P3 prisen" forventes afsløret i uge 37.

P3 Guld løber af stablen den 22. september. Værterne er i år Petra Nagel og Andrew Moyo og awardshowet sendes live på DR3 fra kl. 21.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her