Flere blev spiddet under tyreløb i Pamplona

Tre personer er blevet spiddet på den første dag af festivalen.

Artiklens øverste billede
På den første dag af festivalen er tre personer blev indlagt og opereret, efter de er blevet spiddet af tyrene under løbet i Pamplonas gader. Foto: Alvaro Barrientos.

Det årlige tyreløb i byen Pamplona i Spanien er sat i gang og haft en blodig start på den første dag, hvor tre personer er blevet spiddet og indlagt.

Talsmænd for det lokale Røde Kors oplyste efter dagens løb, at flere var spiddet, men at antallet af sårede nok ville stige, ifølge The Sun.

En af de sårede er en 29-årig mand, som blev spiddet i den ene testikel og en 35-årig amerikaner blev spiddet i brystet. Begge blev kørt til hospitalet, hvor de er blevet opereret.

Den tredje person er en 46-årig lokal, som blev spiddet i benet og også fik skader i hovedet.

Foto: Alvaro Barrientos.

Tyreløbet er for mange en festlig begivenhed, og deltagere fra flere lande var mødt op i byens gader for at være en del af festlighederne iført hvidt tøj med rødt tørklæde om halsen.

Foto: Alvaro Barrientos.

Foto: Alvaro Barrientos.

Traditionen går ud på, at en flok tyre skal løbe gennem byens gader, forfulgt af hundredvis af festivaldeltagere for til sidst at nå arenaen. Men flere af gæsterne løber også foran tyrene, imens mange står i siderne og hujer. Tyrene bliver pirret med forskellige instrumenter undervejs, og i arenaen vil tyrefægtere til hest kæmpe mod tyren, indtil den til sidst dør.

Foto: Alvaro Barrientos.

Foto: Alvaro Barrientos.

Foto: Alvaro Barrientos.

Begivenheden har skabt protester fra flere dyrerettighedsorganisationer, og under tyrefægtningen løb en aktivist ind i arenaen med skriften "Stop tyrefægtning" skrevet på ryggen.

Foto: Alvaro Barrientos.

Op til festivalens start havde en gruppe af aktivister afholdt en demonstration imod tyreløbet og den efterfølgende kamp i arenaen. Kun iført sort undertøj stillede de sig på en plads og kastede med en rød substans, der skabte en blodrød luft omkring dem og dækkede dem i den blodlignende farve.

Foto: Alvaro Barrientos/AP.

Foto: Alvaro Barrientos.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen