Kultur

Den Lille Havfrue er for nøgen til Facebook

Facebook censurerer billeder af nationalklenodiet. »For meget bar hud eller seksuelle undertoner,« lyder dommen.

Facebooks censorer mener at Den Lille Havfrue er for sexet til det sociale medie. Foto: Thomas Borberg

Facebooks censurpolitik er igen kommet på kollisionskurs med det danske frisind, og denne gang går det ud over Den Lille Havfrue, som ifølge det sociale medies censorer, viser »for meget bar hud eller seksuelle undertoner«.

Det fremgår af et indlæg, som den socialdemokratiske politiker Mette Gjerskov har postet på Twitter.

Hun er noget forundret over, at et link til hendes egen blog på tv2.dk blev afvist af Facebooks censur.

»Havde ikke lige set det komme, at vores nationalklenodie bliver kategoriseret på linje med børneporno og den slags vederstyggeligheder,« skrev Gjerskov på Twitter.

I begrundelsen fra Facebook hedder det, at linket til Gjerskovs blog overtræder Facebooks retningslinjer, som ikke tillader »...billeder af personer i stillinger, der viser eller antyder sex, eller billeder af nøgenhed og kavalergang. Heller ikke selvom det har kunstneriske eller uddannelsesmæssige formål.«

»Jeg kan jo klaske mig på lårene af grin over, hvor latterligt verden er skruet sammen, men hvis man ikke ser det her som en stor joke, bør man jo tage fat i Facebook,« siger Mette Gjerskov til Ekstra Bladet og  antyder, at tiden måske er inde til at tage Facebooks censurpolitik op på politisk plan.

Det er ikke første gang Facebook med henvisning til sin censurpolitik afviser billeder, der i Danmark anses for at være uskyldige og uskadelige.

Bl.a. har forfatteren Peter Øvig Knudsen flere gange fået afvist billeder fra forsiden af sin bog om hippie-bevægelsen, og han er i samme anledning blevet truet med helt at få lukket sin Facebook-profil.

Også et maleri af den danske guldaldermaler C. W. Eckersberg er tidligere på året blevet censureret af Facebook. Det er billedet »Kvinde foran et spejl,« som en dansk turistorganisation ønskede at bruge i sin markedsføring.

Imidlertid er Facebooks censurpolitik ikke helt konsekvent.

Eksempelvis har Mette Gjerskov på Facebook postet et billede af beskeden fra Facebook, hvor det oprindelige link til hendes blog bliver afvist. Dette indlæg har Facebook endnu ikke censureret, på trods af, at det indeholder det selvsamme billede, som oprindeligt blev afvist.

Andre steder på Facebook kan man finde adskillige fotos af klassisk kunst, der er væsentlig mere eksplicit end både Den Lille Havfrue og Eckersbergs billede, og som ikke er blevet fjernet af censuren, og paradoksalt nok indgår netop Eckersbergs maleri i en af disse samlinger.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Facebook.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her