• For abonnenter

DR-journalist bad politisk kandidat om at skrue op for sin dialekt - så blev vestjyden kaldt homofob og indremissionsk bøv

Jimmi Elley Graversen blev før et live-interview på tv om kristendemokraternes succes i Vestjylland, Indre Mission og homovielser bedt om at skrue helt op for sin vestjyske dialekt, og så ramlede misforståelserne ned over ham. Der er intet odiøst i at bede en kilde om at skrue op for dialekten for at sikre lidt lokalkolorit, mener en DR chef.

Artiklens øverste billede
Jimmi Graversen opnåede tirsdag ikke valg for S til byrådet i Ringkøbing-Skjern. Til gengæld blev han efter et live tv-interview på DR udpeget som homofob og indremissionsk - holdninger, der fuldstændig strider mod det, han står for. Foto: Theodor Gjerding

En vigtig valgaften i idrætscentret i Ringkøbing endte med tre nederlag for en ung socialdemokratisk byrådskandidat.

Hans parti Socialdemokratiet gik fra seks til fire mandater, og hans 101 personlige stemmer rakte ikke til valg i Ringkøbing-Skjern Kommune. Og så sagde han ja til at deltage i et live tv-interview med DR, hvor præmissen på forhånd var klar: Han skulle tale om Kristendemokraternes succes og samtidig skrue op for sin vestjyske dialekt.

Bagefter må jeg jo tolke ud fra de mange reaktioner, at vestjysk kan give associationer til fordomme om vestjyder og sorte, indremissionske holdninger.

Jimmi Elley Graversen, S-byrådskandidat, Ringkøbing-Skjern

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen