• For abonnenter

Oyster Grand Prix er det uofficielle VM for østers. En østers er nemlig ikke bare en østers

På Rømø hyldes det skaldyr, som virkelig formår at dele vandene. Danmarks Østersfestival skal ikke bare lære de besøgende at spise østers, men også slå fast en gang for alle, at en østers ikke bare er en østers.

Artiklens øverste billede
Der findes to slags østers i Danmark, og de både ser ud og smager forskelligt. Et årligt "Oyster Grand Prix" skal udbrede kendskabet til østers og de mange smagsvariationer, der findes. Arkivfoto: Søren Gammelmark/Danmarks Østersfestival

Østers er noget ganske særligt for Victor Monchamp, som er idémanden bag VM for østers, også kaldet Oyster Grand Prix.

»Nogle gange vågner jeg op om morgenen, og så har jeg bare lyst til en specifik slags østers. Det kan for eksempel være en med sødme, som bliver hængende i munden. Og så kan jeg allerede smage den i munden, idet jeg vågner,« fortæller han.

Til Oyster Grand Prix får 10-12 lande med stærke østerstraditioner hver især bedømt deres østers af et

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen