• For abonnenter

Billeder af Nye Borgerliges Pernille Vermund beskyldes for at være seksuelle og fjerne fokus

Ifølge Julie Rokkjær Birch, museumsdirektør for Museet KØN, er der intet seksuelt over omdiskuterede billeder af Pernille Vermund. Hele debatten er udtryk for et kvindesyn, som historisk har været seksualiserende. »Først ser vi en kvinde, og så ser vi politikeren. Hvis du ser en mandlig politiker, så ser du bare politikeren,« siger hun.

Artiklens øverste billede
Billeder af Nye Borgerliges Pernille Vermund har de seneste dage vakt debat. For er de seksuelle, og fjerner de fokus? »Historien gentager sig,« siger museumsdirektør for Museet KØN Julie Rokkjær Birch om det faktum, at der igen bliver kommenteret på en kvindelig politikers udseende. Arkivfoto: Mikkel Hørlyck

Er det seksuelt, når Nye Borgerliges Pernille Vermund ligger flydende i vand iført en rød kjole? Fjerner det fokus fra hendes budskab?

De spørgsmål er blevet debatteret heftigt i medierne og på de sociale medier, siden Berlingske bragte en artikel om Pernille Vermund og Nye Borgeliges nye politiske plan. Sammen med artiklen bragte avisen nemlig en række billeder af den politiske leder, bl.a. siddende på en tømmerflåde og frit flydende i vandet i ført en rød kjole.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen