Ni måneder og én rapport: Suspenderet professor er tilbage med coach

En professor på Kunstakademiet blev hjemsendt efter adskillige klager fra de studerende. Nu vender han tilbage – dog skal han bistås af en pædagogisk faglig coach.

Artiklens øverste billede
En professor på Kunstakademiet i København er tilbage efter ni måneders suspendering. Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

En suspenderet professor kan vende tilbage til sit job efter ni måneder. Undervisere må ikke indtage alkohol og andre rusmidler i arbejdstiden, og seksuelle forhold mellem undervisere og studerende er ikke tilladt.

Det er ifølge Politiken nogle af de konkrete følger af en sag, der begyndte i januar, og nu ser ud til at have nået sin afslutning.

Dengang blev en professor på Malerskolen på Kunstakademiet suspenderet efter klager fra adskillige studerende, som ønskede ham bortvist. Avisen har talt med flere af de studerende, som anonymt fortæller, at kritikpunkterne drejede sig om professorens omskiftelige og utilregnelige omgangsform, at undervisningen ofte blev aflyst, at han efter et seksuelt forhold til en studerende ikke opførte sig professionelt over for hende og om visse specifikke episoder på en studietur til Indien.

Efterfølgende valgte Kunstakademiet at foretage en ekstern undersøgelse af studiemiljøet, som 16 af 23 studerende fra afdelingen deltog i.

Resultatet forelå i april, og mens professoren skal have set indholdet af den anonymiserede rapport, har de studerende fået nej til det samme med henvisning til, at den er en del af en personalesag.

Studerende vil have svar

Politiken er i besiddelse af en mail, sendt fra rektor Kirsten Langkilde til de studerende den 10. juni. Her oplyser hun blot, at der har været generelle problemer med »relationen mellem de studerende og underviser« uden at blive mere konkret. Og selv om professoren nu vender tilbage, sker det med hjælp fra en såkaldt pædagogisk faglig coach.

Flere af de studerende, som Politiken har talt med, har svært ved at forstå, at de ikke kan få indsigt i rapporten, som de selv medvirker i. De peger på, at den eksterne undersøgelse ikke er meget værd, når de ikke kan få svar på, hvorfor professoren er tilbage.

Jyllands-Posten forsøger at få en kommentar fra rektor Kirsten Langkilde, som over for Politiken ikke har ønsket at forklare, hvilken rolle den pædagogisk faglige coach skal spille. Om det videre forløb siger hun i en skriftlig kommentar til avisen:

»Nu begynder semesteret, og vi skal arbejde på en måde, som tilgodeser alles behov. Kunstakademiets medarbejdere startede i går (tirsdag, red.) semesteret med et seminar med titlen ”Understanding diversity” om blandt andet diversitet og pædagogik på en kunstnerisk uddannelse som vores. Seminaret er et af de elementer, der skal åbne for vores videre samtale.«

Det er ikke første gang, at ledelsen på Kunstakademiet får kritik. I 2018 stod tre tidligere studerende og en tidligere underviser frem i Politiken og beskyldte den tidligere rektor Sanne Kofod Olsen for at have neddysset en sag om sexchikane.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.