Annonce
Kultur

Benny Andersen blev bisat i hjemstavnen Sorgenfri

En uge efter sin død blev den folkekære lyriker Benny Andersen torsdag bisat i Sorgenfri Kirke.

Benny Andersen blev bisat fra Sorgenfri Kirke. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

I strålende solskin blev den folkekære digter, forfatter, pianist og komponist Benny Andersen torsdag bisat i Sorgenfri Kirke.

Allerede en time før bisættelsen, der startede klokken 14, begyndte venner, bekendte og familie at ankomme til kirken, der ligger nær Benny Andersens mangeårige hjem i Lyngby.

Blandt de ankomne er musikeren Povl Dissing, musiker og komiker Eddie Skoller, journalist Karen Thisted, tidligere udenrigsminister Per Stig Møller, præst og forfatter Johannes Møllehave og forfatter Lise Nørgaard.

Sognepræst Søren Hermansen forestod bisættelsen i Sorgenfri Kirke, en moderne kirke opført i 1966 med udsigt til Lyngby Sø.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Benny Andersen døde torsdag den 16. august, 88 år gammel, i sit hjem i Sorgenfri.

Han var på mange måder en folkets digter og står bag kendte værker som "Svantes Viser" og "Snøvsen".

I sine unge år arbejdede han en kort overgang på et reklamebureau og fra 1949 til 1962 som bar- og orkesterpianist, mens han samtidig lagde an til sit musikalske og litterære virke, der fra 1963 holdt Benny Andersen beskæftiget på fuldtid.

Kontakten med det brede publikum blev for alvor etableret med lp'en "Svantes viser" fra 1972, hvor Povl Dissing lagde stemme til Bennys ord og melodier.

Visen "Svantes lykkelige dag" kendes af ung og gammel og er med den frisklavede kaffe og ostemadden blevet et nationalt symbol på glæden ved hverdagen.

Talentet blev også investeret i radio- og tv-spil. Selv følte Benny Andersen sig først og fremmest som lyriker, og både hans digte og noveller blev oversat til flere sprog.

I forbindelse med sin 70-års fødselsdag i 1999 blev Benny Andersens "Samlede digte" en bestseller, som kun er få digtere forundt herhjemme.

I forbindelse med Benny Andersens dødsannonce blev det fortalt, at han i stedet for blomster til bisættelsen ønskede, at der blev doneret penge til udsatte børn.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Teambuilding blev hendes død

Den australske bush er som skabt til krimier, og den britisk-australske forfatter Jane Harper har igen drejet en velfungerende og atmosfærefyldt krimi fra Down Under.

Her landede både Hitler og Helle Virkner

Tempelhof-lufthavnen i Berlin rummer en stor del af Tysklands historie. En ny udstilling viser, hvordan et af verdens største bygningsværker dannede kulisse til nogle af nationens værste og bedste begivenheder.
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her