Annonce
Kultur

Den franske sanger og Eurovision-vinder France Gall er død

Sangerinden tabte en to år lang kamp mod kræft. France Gall blev 70 år.

France Gall, der som 18-årig vandt Eurovision i 1965 med sangen "Poupée de cire, poupée de son", er død i en alder af 70 år. Foto: Guilo Brogilo

Den franske sangerinde France Gall er gået bort i en alder af 70. Det skriver flere franske medier.

France Gall er især kendt for at vinde Eurovision i 1965 med sangen "Poupée de cire, poupée de son".

- France Gall er nu i det hvide paradis efter en to år lang diskret og værdig kamp mod kræften, der vendte tilbage, siger hendes pressekontakt Geneviève Salama til det franske medie Le Monde.

France Gall fik sit gennembrud i Frankrig som blot 16-årig. Som 17-årig fik hun sit internationale gennembrud, da hun vandt Eurovision.

"Poupée de cire, poupée de son" er også blevet fortolket på dansk, hvor den danske sangerinde Gitte Hænning skabte en dansk version af den franske sang, der på dansk fik titlen "Lille Dukke".

France Gall skabte sig en succesfuld karriere blandt andet sammen med sin mand Michael Berger.

I slutningen af 80'erne indspillede hun en hyldestsang til Ella Fitzgerald "Ella, Ella L'a", som blev et stort hit i Europa.

France Gall og Michael Berger fik to børn sammen, datteren Pauline og sønnen Raphael.

Datteren Pauline døde som 19-årig i 1997 af cystisk fibrose. Herefter trak France Gall sig tilbage fra scenen og optrådt kun sjældent.

Hendes mand Michael Berger døde i 1992 i en alder af 44 som følge af et hjerteanfald.

/ritzau/TT

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Klubhuset for Hollywoods danske stjerner

På Hollywood Boulevard i Los Angeles kan Nordens førende musikere, skuespillere og kunstnere nu samles under et tag. Nephew-guitaristen Kristian Riis har skabt kulturambassaden Nordic LA, der skal hjælpe skandinaver fra den kreative branche med at slå igennem i USA.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her