Selvfølgelig skal vi flage med regnbuens farver

Historien har været barsk mod homoseksuelle i Danmark.

Artiklens øverste billede
Der var opbakning til sidste lørdags parade i Aarhus. Arkivfoto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Aarhus Pride er en hyldest til mangfoldigheden i Smilets By. Derfor undrer det os, at Carsten Herholdt i et indlæg, der er bragt den 8. juni i JP Aarhus, kan få sig selv til at brokke sig over, at bybusserne flager med regnbueflaget. Ikke nok med det, bruger han ordet ”unaturligt” om det at være homoseksuel. Her viser Hr. Herholdt i sandhed et forældet menneskesyn.

Historien har været barsk mod homoseksuelle i Danmark, og flere steder i verden kæmper homoseksuelle stadig en brag kamp for deres rettigheder. Heldigvis har vi rykket os i Danmark, og i dag er vores land blandt de mest tolerante på hele kloden. Det skal vi være stolte af. Og vi skal værne om det.

Derfor synes vi, det er helt på sin plads, at Aarhus som by bakker op om Aarhus Pride, hvis formål er at bidrage til respekt og accept af bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

Opbakning til paraden

Heldigvis er der ikke mange som Carsten Herholdt i Aarhus. Det var opbakning til sidste lørdags parade gennem midtbyen et fantastisk eksempel på. Her bakkede aarhusianerne op med fest, dans og sang, og som tilskuer kunne man mærke tolerancen helt inde i hjertet. Aarhus Pride har udviklet sig til en regulær folkefest, og derfor skal busserne da selvfølgelig flage med regnbuens farver. Lige så vel som til Aarhus Festuge, hvor bybusserne kører rundt med dannebrog.

Når vi læser Hr. Herholdts indlæg, så fornemmer vi dog, at det ikke som sådan er regnbueflagene på bybusserne, han har noget imod.

Et dybt suk

Det virker mere, som om det er homoseksualitet generelt. Når han skriver, at homoseksualitet er ”naturstridigt”, og at kampen for homoseksuelles rettigheder er en ”tom kamp, der ikke giver et bedre samfund”, så kan vi kun ryste på hovedet og udbryde et dybt suk. For det er netop sådanne holdninger, der kan være med til at undergrave vores mangfoldige og tolerante samfund.

Heldigvis svarede aarhusianerne igen til Aarhus Pride-paraden i midtbyen.

For det var altså ikke kun homoseksuelle mænd ogs kvinder, der var mødt op til festlighederne. Nej, alle slags aarhusianere var mødt op for at markere og symbolisere deres respekt og accept. Der var både unge og ældre, børn og voksne, mørke og hvide og homoseksuelle og heteroseksuelle.

Derfor ser vi lys i mørket, når vi læser Hr. Herholdts forældede synspunkter. For vi tror og håber på, at hans holdninger er af uddøende karakter.

Vi skal ikke langt tilbage i Danmarkshistorien for at finde tydelige eksempler på diskrimination mod homoseksuelle. Heldigvis er der sket ufatteligt meget de sidste 30-40 år. Og vi håber, at vi om yderligere 30 år er kommet så langt, at et regnbueflag ikke længere kan forarge.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.