Hotelkæmpe er klar med storstilet projekt i Aarhus Ø

En af nordens største hotelkoncerner, Nordic Choice Hotels, arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen og entreprenøren A. Enggaard har budt ind med et hotel- og konferencecenter på Ø4.

400 værelser og suiter, konference- og udstillingsfaciliteter til 2.500 personer samt wellness, spa og skøjtebane.

Det bliver blot nogle af elementerne i Clarion Hotel Seafront, som med en hotelklassifikation på 4+ stjerner skal være det bedste af byens store hoteller.

Sådan beskriver et hold, som har budt ind på at opføre Aarhus Kommunes ønskede hotel- og konferencecenter i Aarhus Ø, sine planer for det storstilede projekt på Ø4.

Holdet består af en af nordens største hotelkoncerner, Nordic Choice Hotels, arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen og entreprenøren A. Enggaard.

På et pressemøde onsdag præsenterede de deres planlagte hotel på 24.000 kvm. Her vil gæsterne også kunne gå i spa eller vinterbad, tage på restauranter, kaffe- og juicebar og røre benene på en udendørs kombineret skøjtebane og dansegulv, hvis altså holdet vinder byggeretten til kommunens arealer.

Den norske milliardær, Petter A. Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotels vil bruge sine internationale erfaringer med at gøre hoteller til omdrejningspunkter i hele bydele i Aarhus’ nye havneby.

»Aarhus Ø er Aarhus’ nye, samlende bydel, hvor byliv, business og boliger spiller sammen – og hvor Clarion Hotel Seafront­ bliver det naturlige midtpunkt. I Sverige har vi både i Malmø og i Gøteborg gjort vores hoteller til et samlende midtpunkt, og erfaringerne fra de projekter vil vi bruge på Aarhus Ø,« siger Petter A. Stordalen via en pressemeddelelse.

Nordic Choice Hotels er med 190 hoteller og 13.000 medarbejdere i Skandinavien og Baltikum en af Nordens største hotelkoncerner. Selskabet markedsfører kæderne Comfort Hotel, Quality Hotel og Clarion Hotel, samt 21 fritstående hoteller.

Området er langt fra ukendt land for arkitekterne i Schmidt Hammer Lassen, der har tegnet Dokk1 og byrummet ved Aarhus’ nye havnefront. Ifølge arkitekt og senior partner Kim Holst Jensen skal der skabes et projekt af høj international klasse i Aarhus Ø.

»Bylivet skal kulminere på Aarhus Ø, og vi har kombineret vores forståelse for byens sjæl med en ny og overraskende iscenesættelse af både det urbane og det maritime. Vi har trukket på vores internationale erfaring, blandet andet fra andre samarbejder med Nordic Choice Hotels, og fra vores erfaringer i nærområdet,« fortæller han.

Hvis holdet vinder udbuddet, kommer entreprenørvirksomheden A. Enggaard til at stå for opførelsen af hotel- og kongrescenteret. Virksomheden er allerede engageret i Aarhus Ø, hvor det er ved at færdiggøre Z-husets 25.000 kvm. boliger, og den har stået bag Ceres-byen.

Direktør Asger Enggaaad har store forventninger til hotelprojektet.

»Placeringen på Aarhus Ø er den bedst tænkelige, og kombinationen af boliger, restauranter, butikker og liv i det hele taget vil blive et meget stort aktiv for hele Aarhus. Vi vil på den måde skabe nyt byliv i en helhed med det øvrige Aarhus,« siger han via pressemeddelelsen, hvor han betegner sit hold som det »stærkest tænkelige«.

I slutningen af oktober udløb fristen for at byde ind på kommunens arealer, hvor hotel- og konferencecenteret og tre andre bygninger med boliger eller erhverv skal opføres. Dengang kom også ét andet bud. Det kom fra et hold med en en af Danmarks rigeste mænd, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og stjernearkitekten Bjarke Ingels, der er gået sammen i et team med arkitektfirmaet Sleth, hoteloperatøren Scandic og byudvikleren Rune Kilden.

Ifølge kommunens indstilling i forbindelse med udbuddet skal hotel- og konferencecenteret have faciliteter til mindst 2.000 gæster.

Konferencecentret skal placeres på Pier 4 i det såkaldte Ø4-område, som består af i alt fem byggefelter: 1, 2a, 2b, 3 og 4.

Vinderen af udbuddet får også køberet til tre af disse byggefelter. Her kan der opføres i alt 26.000 kvm boliger med mulighed for detailbutikker i stueetagen.

I 2014 blev felt 1 solgt til Kilden og Mortensen ApS, der opfører projektet AARhus, som Bjarke Ingels’ arkitektfirma Bjarke Ingels Group (BIG) har tegnet, med 251 lejligheder og 3.000 kvm bylivsaktiviteter bestående af bl. a. teater, badehuse og restauranter.

Siden byggerierne begyndte i Aarhus Ø har det været byrådets hensigt at skabe en mangfoldig beboersammensætning med forskellige boligtyper.

Derfor kræver kommunen, at der afsættes omkring 7.000 kvm etageareal til ca. 80 almene familieboliger i Ø4. Det er kommunen, som udpeger den almene boligorganisation.

Ifølge Bente Lykke Sørensen, chef for bolig og projektudvikling, Teknik og Miljø vil der blive et forhandlingsforløb med de to hold, og byrådet forventes i begyndelsen af 2017 at udpege vinderen.

Af hensyn til udbudsprocessen vil Nordic Choice Hotels, Schmidt Hammer Lassen og A. Enggaard ikke offentliggøre illustrationer af deres projekt.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.