Rørene kan være en bombe under din økonomi

Millionregning kan være på vej, hvis ikke også rørføringen til oliefyret er i orden, advarer Aarhus Kommune.

Artiklens øverste billede
Hvis din olietank er af nyere dato, er det en god ide at finde ud af, om rørføringen også er det. Ellers kan det ende med en millionregning.

Lever de nedgravede rør til dit oliefyr fra olietanken også op til lovkravene? Hvis ikke, kan du ende med en millionregning for rensning af jord, for din forsikring betaler typisk ikke for, at du ikke har styr på reglerne. Det er der ikke mange, der er klar over, og derfor sender Aarhus Kommune nu et brev ud til 1.200 ejendomsejere.

"Hvis ikke man er klar over, at der også er krav til rørene til olietanken, kan man ganske enkelt blive ruineret, for det koster flere millioner kroner at oprense olieforurenet jord," siger Jens Tikær Andersen fra Center for Miljø og Energi i Aarhus Kommune til JP Aarhus.

Hvis man er så heldig, at forsikringen dækker udgifterne, er det typisk kun beløb op til 4 mio. kr. Men mange gange er det endnu dyrere at rense jorden, og det resterende beløb skal kommunen dække.

"Derfor har vi selvfølgelig også som kommune en økonomisk interesse i, at privatpersoner overholder loven," siger Jens Tikær Andersen

Kravene er, at olietanke installeret efter år 2000 også skal have tidssvarende rør.

"Nedgravede kobberrør uden plastbelægning er ikke længere lovlige, da kobber kan tære op i fugtig jord. Derfor skal også rørene skiftes ud, når man får ny olietank," siger Jens Tikær Andersen.

Aarhus Kommune lavede en tilsynskampagne blandt virksomheder, hvor både olietank og rørføring blev efterset. Her var konklusionen, at hver fjerde nyere tank med nedgravede rør havde ulovlig rørføring.

"Derfor opfordrer vi nu også private grundejere. Der kan vi af gode grunde ikke føre tilsyn, men vi har ikke anledning til at tro, at privatpersoner skulle kende loven bedre end virksomhederne," siger Jens Tikær Andersen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.