EM-guld til Signe Livbjerg

Signe Livbjergs trusler om at skifte bådklasse forblev tomme, og det begræder ingen sikkert i dag, da Kaløvig Bådelaugs største aktiv kommer hjem fra EM i europajolle som europamester.

Den 25-årige medicinstuderende var dybt skuffet, da europajollen i november blev pillet af OL-programmet. Dermed forsvandt hendes bådtype så langt ud i glemslen, at end ikke Dansk Sejlunion mandag havde plads til historien om det nyvundne europamesterskab på sin hjemmeside.

Men motivationen hos OL-bronzevinderen fra Athen fejler tilsyneladende ikke noget. I de 10 sejladser ud for Helsinki var Livbjerg kun udenfor top fire en enkelt gang.

Tre sejre i de fire seneste sejladser lagde et anseeligt pres på Livbjergs værste konkurrent til EM-guldet, finske Sari Multala. Mandag kiksede hun helt med en 14. plads, mens Signe Livbjerg igen var hurtigst af de 65 både. Dermed blev hun en suveræn europamester.

Det var dog ikke kun Signe Livbjerg, der mandag forgyldte Kaløvig Bådelaug. I herrernes konkurrence sejlede Lasse Juhl sig op efter et par skuffende placeringer.

Mandagens tredjeplads gav ham avancement til sejrsskamlens næstbedste trin, hvor Juhl havde klubkammeraten Jakob Ege Friis stående ved sin side som bronzemedaljevinder.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen