Studerende leder efter drømme i Musikhusparken

Musikhusparken skal ændre udseende inden for de næste år. Aarhus Kommune er nu ude efter gode idéer til omlægningen fra byens borgere.

Artiklens øverste billede
Musikhusparken bruges til mange forskellige begivenheder i Aarhus, her til storskærmsvisning af Danmark-Finland under EM i Fodbold i sommeren 2021. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Hvad skal der ske med parken foran musikhuset?

Det uddyber mange af parkens brugere lige nu deres mening om til 80 kommunikationsstuderende fra Danmark Medie- og Journalisthøjskole (DMJX).

De studerende er i Musikhusparken i de næste uger for at spørge dem, der bruger den, om deres drømme for denne grønne plet i Aarhus, der skal ændres, når Aros med sit ”The Next Level”-projekt, der skal være færdigt i 2025, kommer til at række langt uden for museets nuværende rammer. I den forbindelse skal hele parken gentænkes, og det er her, de mange idéer, som de studerende indsamler, skal bruges.

Musikhusparken skal ændres i forbindelse med udbygningen af Aros, "The Next Level". Illustration: Schmidt Hammer Lassen Architects

De studerende vil tale med alle, der bruger parken – lige fra hjemløse til turister og aarhusianere, der har deres daglige gang i parken, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

»Jeg håber, at de studerende finder nogle vilde idéer og kommer med nogle overraskende forslag, vi ikke selv havde tænkt på. Det er vigtigt, at vi inddrager så mange borgere som muligt, så vi sikrer, at vi får en park, aarhusianerne gerne vil bruge i de næste mange årtier,« siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) og tilføjer, at det også er en måde at eksperimentere med nye former for borgerinddragelse.

10.000 spørgeskemaer

De studerende undersøger borgernes holdning til parken som en del af deres uddannelse i kommunikation på DMJX.

»Det bliver spændende at se, hvordan de studerende kan være med til at bringe borgernes perspektiver og holdninger ind i samtalen om omdannelsen af Musikhusparken,« siger forskningslektor Roger Buch, DMJX.

Der var god stemning i Musikhusparken, da den i sommer lagde rammer til "Aarhus Åbner Op" i 10. juni sidste år. Arkivfoto: Helle Arensbak

Frem til begyndelsen af april er der forskellige aktiviteter, hvor borgerne inviteres til at tage del i idéfasen: Man kan skrive sit forslag på musikhusparken.dk, der kommer en borgertelefon, hvor man kan ringe ind med forslag til parken, og der bliver mulighed for at mødes med forskellige relevante personer i parken.

Desuden sender Aarhus Kommune i løbet af den kommende uge et spørgeskema ud til 10.000 borgere med digital post for at høre deres holdninger til, hvordan parken skal omdannes. Der er mulighed for at høre mere om projektet og alle de gode idéer, der er kommet, når Kultur og Borgerservice holder borgermøde i musikhuset den 25. april kl. 17-19.30.

tins

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.