Clara H i Risskov tænkte ud af boksen, da alt lukkede ned – nu hyldes butikken af aarhusianerne

Byens borgere har valgt Clara H som vinder af prisen for bedste service i Aarhus Hylder, og det skyldes blandt andet forretningens innovative tilgang til coronanedlukningens udfordringer.

Artiklens øverste billede
Bettina Høyrup Hornbæk, indehaver af tøjbutikken Clara H i Risskov, vandt dette års Aarhus Hylder for den gode service. Hun og butikken er kommet igennem coronanedlukningen bl.a. ved at flytte tøjkøb fra den fysiske butik til onlinesalg. Foto: Stine Rasmussen
Video: Benny Kjølhede

Man skal ikke opholde sig længe i tøj- og interiørforretningen Clara H i Risskov, før man forstår, hvorfor aarhusianerne har peget på butikkens indehaver og hendes ansatte som vindere, når Aarhus Hylder kårer det sted i byen, hvor servicen er noget ganske særligt.

Selv i det øjeblik, hvor snakken burde handle om hende, får butiksindehaver Bettina Høyrup Hornbæk hurtigt fundet en måde at dreje samtalen væk fra sig selv og over på alle andre.

»Det er vi da megastolte af! Men jeg har jo også verdens bedste personale, som virkelig gør sit bedste, så derfor er det ingen sag at give en god service, og det skal vi altså have et glas bobler på,« udbryder hun med sin nordjyske dialekt, som hun til trods for mange år som bosat i både Østjylland og København aldrig rigtig har lagt fra sig.

Beskrivelser som »en fuldstændig fantastisk service« er noget af det, som ligger til grund for, at den lille forretning endte med at modtage prisen for at levere den bedste service, og for Bettina Høyrup Hornbæk er god kundeservice noget af det vigtigste ved at drive en forretning.

»Jeg synes, det er sjovere at gå på arbejde, hvis man har en fest med folk, for dagene kan hurtigt blive lange, hvis man går og er halvsur en hel dag. Og når jeg gerne vil have kundernes penge, så skal de jo også have en god service og oplevelse og komme hjem med noget, de bliver glade for, så de kommer igen. Derfor får folk også ærlig besked hos os,« griner hun.

Det er øjensynligt ikke kun ved servicen, men også indretningen, at der er tænkt over detaljerne hos den blandede tøj-, blomster- og boligbiks, og det er en særlig stemning, man møder, når man bliver budt velkommen blandt hylderne med alt fra blomsterbuketter til sweatre og duftpinde.

Bettina Høyrup Hornbæk er indehaver af tøj- og interiørforretningen Clara H i Risskov, som netop er rendt med prisen for byens bedste service i Aarhus Hylder. Foto: Benny Kjølhede

Innovative tanker

Clara H har ligesom flere af de andre vindere af Aarhus Hylder gjort sig bemærket for sin innovative tilgang til håndteringen af corona-nedlukningens mange udfordringer.

Da de fleste af landets butikker var tvundet til at lukke ned i foråret, startede Bettina Høyrup Hornbæk en række nye initiativer op som eksempelvis liveopvisninger på Facebook, hvor folk kunne shoppe hendes buksedragter, sweatre og støvler hjemme fra stuerne. Onlinekonceptet affødte så stor begejstring blandt kunderne, at det er fortsat sidenhen og har desuden medført, at Clara H er kommet helskindet gennem nedlukningen.

»Jeg lavede forretningen om, så der kun var blomster og interiør her, for så måtte vi gerne holde åbent, og så gik vi i stedet live på Facebook, hvor folk kunne se tøjet og shoppe fra sofaen. Ja, vi føler os lidt som pauseklovne, når vi står der og viser det frem, men det er blevet så populært, at vi har fortsat det, og det medførte faktisk, at vi øgede vores omsætning under nedlukningen,« lyder det fra indehaveren.

Også forretningens blomstersalg blev videreudviklet, da pandemien rasede, og da JP Aarhus og Aarhus Onsdag kom forbi for at overrække prisen til Bettina Høyrup Hornbæk, tittede massevis af blandede buketter med laksefarvede gerbera og lilla efterårsnuancer frem fra en åben bildør foran forretningen. De ugentlig forsyninger vil pryde fortorvet foran butikken den næste uges tid og kan afhentes ved selvbetjening og et swipe på Mobilepay i alle døgnets timer.

»Dem, der sagde, at man ikke kunne gøre noget under nedlukningen, de skulle bare tænke ud af boksen. Det havde vi i hvert fald stor succes med,« smiler Bettina Høyrup Hornbæk.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.