Ejere og rejseselskab: Hotel Julsø genopbygges i ny forklædning

Det nedbrændte Hotel Julsø skal genopbygges som restaurant og et hotel i fem etager, foreslår ejerne. Skanderborg Kommune vurderer, at et byggeri højere end tre etager vil forstyrre de landskabelige omgivelser i en meget høj grad.

Artiklens øverste billede
Ønsket om opførelse af et nyt hotel med værelser og flytning af offentlige toiletter og kiosk til landgangsstedet ved Julsø spiller ind i det verserende arbejde med udarbejdelse af en helhedsplan for Himmelbjerget, fastslår administrationen i Skanderborg Kommune. Arkivfoto: Casper Dalhoff

Et partnerskab mellem ejerfamilien og rejsebureauet Topas Explorer Group er klar med planer om genopførelse af det nedbrændte Hotel Julsø.

I februar 2020 brændte Hotel Julsø, som gennem mange år alene har været drevet som restauration. Efterfølgende har ejerne Kristina Junker Ceravolo og Pasquale Ceravolo overvejet stedets fremtid. Mandag skal direktionen i Skanderborg Kommune se på et forslag fra parret og den lokale Ry-virksomhed Topas Explorer Group om påførelse af et nyt hotel og restaurant på den grund, hvor restaurationen Hotel Julsø lå.

Den nuværende privatbolig, som ikke blev påvirket af brænden, ønskes igen omdannet til hotelværelser. Således er det planen, at hotellet i de to bygninger, vil kunne byde overnattende gæster velkommen i tilsammen 32 værelser. Ifølge indstillingen fremgår det ikke af materialet præcist hvor højt byggeriet ønskes, men der har tidligere i dialogen været talt om fem etager, skriver administrationen. Forslaget er en væsentlig forandring i anvendelsen af området, hvilket vil kræve et nyt tillæg til den gældende lokalplan, fremgår det.

Det nye byggepartnerskab understreger, at byggeriet ved foden af Himmelbjerget, skal følge det eksisterende terræn.

»Det påtænkte hotel- og restaurantbyggeri er bestemt af det nuværende byggefelts afgrænsning og vil lægge sig smidigt ind i terrænet op mod den naturlige skovbund og tilbagetrukket fra Julsø. Hotellets lodrette og vandrette flader begrønnes med mos og græs, der følger årstidernes farver,« fastslår de nye partnere i henvendelsen til kommunen.

Med i de nye ønsker er at toiletter og kiosk, som før lå ved adgangsvejen til Himmelbjerget, i stedet ønskes placeret direkte ved landgang på havnen. Det nye forslag om ændret anvendelse af stedet med nye hotelværelser og omdannelse af den eksisterende privatbolig til værelser samt helårsbrug, betyder ifølge Skanderborg Kommunes administration, at det nye projekt er lokalplanpligtigt.

Beder om hurtig sagsbehandling

De nye hotel-partnere beder i oplægget Skanderborg Kommune om at prioritere byggesagen af bl.a. økonomiske hensyn. Ifølge Skanderborg Kommune er byggeadministrationen dog i forvejen spændt hårdt for med allerede 12-15 vedtagede nye plansager. Derfor vil der med de verserende sager ikke være kapacitet til at igangsætte arbejdet med ny planlægning for Hotel Julsø før tidligst oktober 2021, fremgår det. Alternativt skal Hotel Julsø-byggesagen fremmes på bekostning af udsættelse af arbejdet med planlægning i byggeplaner henholdsvis Stjær, Tebstrup og Gl. Rye, foreslår administrationen.


Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.