• Artiklen opdateres

Aarhusiansk kulturrådmand vil aflyse festugen 

Artiklens øverste billede
Kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad oplyser nu, at han på mandagens bestyrelsesmøde vil stemme for en aflysning af Aarhus Festuge. Foto: Christian Lykking

Rådmanden for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) og bestyrelsesmedlem i Aarhus Festuge vil på mandagens bestyrelsesmøde stemme for en aflysning af Aarhus Festuge, oplyser han i en pressemeddelelse.

Det sker efter fortsat høje smittetal i Aarhus og flere eksperters anbefaling af en aflysning.

Kulturrådmanden opfordrer samtidig de statslige myndigheder til at komme med klarere og bedre anvisninger til kulturlivet. 

»Det vigtigste er borgernes sikkerhed. Vi skal have styr på coronaudviklingen i Aarhus og hele det danske samfund. Hvis der er den mindste tvivl, om det er sundhedsmæssigt forsvarligt at gennemføre, så skal vi aflyse,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Rådmanden er ærgerlig over den måske forestående aflysning, som endnu engang viser, hvor omskiftelige og uforudsigelige forholdende er for byens kulturliv. 

»Vi skal naturligvis ikke gennemføre Festugen, hvis det ikke er 100 pct. sundhedsmæssigt forsvarligt. Men det er ikke rimeligt at overlade den vurdering til bestyrelsen. Byens mange kulturinstitutioner ved ikke, hvad de skal rette sig efter, hvis ikke det er tilstrækkeligt at overholde de krav, der kommer fra de statslige myndigheder. Det er nu myndighederne må komme på banen med entydige og klare meldinger,” siger Rabih Azad-Ahmad i pressemeddelelsen.

Aarhus Festuge har brugt de seneste måneder på at forberede en anderledes festuge, der tager udgangspunkt i sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Alligevel peger andre sundhedsfaglige eksperter på, at festugen ikke bør gennemføres. 

Tidligere på året var det zoologiske haver, der var klar til at åbne, indtil regeringen i sidste øjeblik stoppede dem.

»Kulturlivet har det seneste halve år befundet sig i et tomrum. Der mangler fokus på kulturlivet og det vigtige turisme- og kulturerhverv. Mange ved ikke, om de er købt eller solgt. Vi har krav på at få nogle konkrete svar, der rækker ind i fremtiden, og som vi kan stole på,« siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.