Ny letbanestation åbner i september

De nye beboere i Bindesbøll Byen er en af målgrupperne for et nyt letbanestoppested ved Risskov Strandpark, som efter planen skal åbne i løbet af september.

Artiklens øverste billede
Arbejdet med at anlægge et nyt letbanestoppested ved Risskov Strandpark ventes færdigt omkring 1. september, så stoppestedet kan åbnes i løbet af september. Foto: Kasper Heden Andersen

»Tag letbanen direkte til stranden.«

Sådan kunne en reklame for en ny letbanestation måske lyde, for efter planen åbner et nyt stoppested ved Risskov Strandpark i midten af september, og fra den perron og til vandkanten er der ikke langt at gå.

I de seneste uger har entreprenører hyret af Aarhus Letbane været i gang med at bygge det nye stoppested, fortæller Erik Hansen, drifts- og materielchef ved Aarhus Letbane:

»Vi er i gang med at etablere perronen, og vi er godt på vej, og vi håber at være færdige med selve anlægsarbejdet omkring 1. september. Derudover er der noget papirarbejde, og vi skal også have informationssystemer og køreplaner justeret i forhold til den nye letbanestation,« siger han.

Arbejdet med at anlægge den nye letbanestation blev sat i gang i uge 30 og 31, hvor letbanekørslen mellem Aarhus H og Lystrup var stoppet.

Det er Aarhus Kommune, der har bestilt og betaler for anlæg af letbanestationen, som udføres af entreprenører for Aarhus Letbane. Målet er blandt andet at give kort adgang til letbane for de mange mennesker, som i de kommende år flytter ind i de 1.200 nye boliger i Bindesbøll Byen på grunden, hvor psykiatrisk hospital tidligere lå.

»Idéen om en letbanestation ved Risskov Strandpark indgik i planerne fra starten, da man begyndte at udvikle Bindesbøll Byen, så der kunne laves en god kollektiv trafikbetjening af området og derved også betjene denne del af Risskov, som ikke ligger særlig tæt på et stoppested,« siger Bente Døvling, planlægger ved Mobilitet i Teknik og Miljø.

Hun oplyser, at stoppestedet efter planen vil blive klar til indvielse og åbning i løbet af september.

Aarhus Kommunes udgift til stoppestedet og en ny overkørsel er ca. 10 mio. kr., men heraf betaler bygherren bag Bindesbøll Byen ca. 3 mio. kr. Foto: Kasper Heden Andersen

Ifølge den byrådsindstilling fra 2018, som ligger til grund for byggeri af letbanestoppet, er kommunens samlede udgift for letbanestoppet og en flytning af overkørslen ved Rolighedsvej tæt ved på ca. 10 mio. kr., og derfra skal trækkes et bidrag på ca. 3 mio. kr., som kommunen får fra bygherren bag Bindesbøll Byen.

Et forslag om at genetablere et letbanestoppested ved Den Permanente blev også undersøgt i 2018, men foreløbig afvist af et politisk flertal på grund af udgifterne og problemet med for mange stoppesteder på ruten.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.