Politiet ser ingen sammenhæng mellem to drabssager

To personer er med få timers mellemrum blevet dræbt i Aarhus. Umiddelbart er der ingen forbindelse mellem drabene, oplyser Østjyllands Politi.

Artiklens øverste billede
En 42-årig mand blev natten til torsdag dræbt af knivstik i Brabrand. Foto: Øxenholt foto/Lone Corneliussen/Ritzau Scanpix

Onsdag aften og natten til torsdag blev to mænd dræbt af henholdsvis skud og knivstik i Aarhus.

Politiet har samlet bevismateriale på de to gerningssteder. Otte personer har været anholdt og er blevet afhørt i sagen, men torsdag var den foreløbige konklusion, at de to episoder ikke hænger sammen. Men ofrene har dog det til fælles, at de begge har relation til det kriminelle miljø.

»Det er vores opfattelse, at drabene er en del af rivaliseringen i de kriminelle miljøer, og at almindelige borgere i Aarhus trygt kan færdes i byen,« siger politiinspektør Michael Kjeldgaard, Østjyllands Politi.

Erklæret død i ambulance

Onsdag kl. 19.10 fik Østjyllands Politi et alarmopkald om, at en person var ramt af skud på en p-plads ved Observatorievejen – lige ved indgangen til Jydsk Væddeløbsbane.

Hvis man har set eller hørt noget i relation til sagerne, vil vi gerne have, at man henvender sig til vores betjente eller kontakter os telefonisk.

Michael Kjeldgaard, politiinspektør, Østjyllands Politi

Selv om personer på stedet, politifolk og ambulancereddere ydede livreddende førstehjælp, blev den 25-årig allerede erklæret død i ambulancen. Natten til torsdag – kl. 03.48 – modtog politiet en anmeldelse om, at flere personer var stukket med kniv på en p-plads ved Lenesvej i Gellerup. Da politi og ambulancer ankom til stedet, fandt de en 42-årig mand, der var ramt af flere knivstik. Han blev kort efter erklæret død. Yderligere to personer var såret af knivstik. En 23-årig mand så alvorligt, at han torsdag var i kritisk tilstand, mens en 28-årig mand bliver behandlet for sine skader, men ifølge politiet er uden for livsfare.

Efterlyser vidner

Politiet beder nu offentligheden om hjælp.

»Vi vil meget gerne høre fra vidner, der kan have set eller hørt noget før, under eller efter begge episoder,« siger Michael Kjeldgaard.

På baggrund af de to drab har Østjyllands Politi iværksat en række tryghedsskabende initiativer. Bl.a. var politiets mobile politistation fra torsdag middag til stede i området ved Lenesvej, hvor betjentene var klar til at tale med beboerne.

»Lige nu er der ro i Aarhus og i de områder, hvor drabene skete, men vi vil være til stede med ekstra mandskab og vil være synlige i hele byen for at skabe tryghed for beboerne i området. Hvis man har set eller hørt noget i relation til sagerne, vil vi gerne have, at man henvender sig til vores betjente eller kontakter os telefonisk,« siger Michael Kjeldgaard.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen