Olav de Linde genbruger gammelt skibsskrog på bæredygtig vis

Artiklens øverste billede
Det gamle skrog, der nu skal genanvendes. Foto: Ejendomsselskabet Olav de Linde

Længst ude ad Balticagade i Aarhus har et gammelt skibsskrog i mange år stået ufærdigt hen foran den tidligere skibsbyggerhal. Det blev efterladt, da luksusyachtværftet Royal Denship gik konkurs i 2009, og det endte således aldrig som en overdådig lystyacht.

Nu er der nye planer for det.

Olav de Linde, der i dag er skibsskrogets ejer og grundlægger af Ejendomsselskabet Olav de Linde, fortæller i en pressemeddelelse, at det får en bæredygtig afslutning:

»Da vi ikke selv kan bruge det 50 tons tunge og 40 meter lange skrog, har vi ledt efter en anden måde at genbruge det på. Derfor har vi bedt firmaet Miljøskærm, der genbruger glasfiber fra skibe og vindmøller, om at genanvende glasfiberen herfra. Det er helt i vores ånd, at vi mindsker ressourcespild ved at lade et over 11 år gammelt skibsskrog få en ny funktion og gøre gavn igen,« forklarer Olav de Linde.

Glasfiberen fra skroget vil blive genanvendt som støjskærme, der effektivt dæmper generende trafikstøj ved bl.a. motorveje.

Arbejdet med at skære skibet op foregår på Balticagade 21, 8000 Aarhus, og forventet opstart er i uge 32.

I 2001 købte Olav de Linde bygningerne på Balticagade 7-24, der blev opført til skibsværftet Aarhus Flydedok. Løbende efter overtagelsen er bygningerne renoveret, og de huser nu anerkendte virksomheder med havnerelation, der har kontorer, showroom og lager i de bevarede produktionsbygninger.

ufno


Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen