Rådmand indkalder til hastemøde om uroplaget Aarhus Ø

Det har været nødvendigt at indsætte endnu flere vagter i uroplaget del af Aarhus Ø. Men en holdbar løsning er påkrævet, mener rådmand Rabih Azad-Ahmad (R).

Artiklens øverste billede
Området ved Aarhus Lystbådehavn tiltrækker mange mennesker, men det er tilsyneladende ikke dem alle, der kommer for at slappe af. Arkivfoto: Mikkel Berg Pedersen

Efter flere uger med stigende uro på Aarhus Ø vil rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) nu indkalde sin rådmandskollega fra Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), samt den ny direktør for Østjyllands Politi, Kirsten Dyrman, til et snarligt møde for at diskutere, hvordan de forskellige instanser tilsammen kan intensivere indsatsen mod de unge.

Borgere, gæster og turister har i den seneste tid oplevet, hvordan grupper på op til 50 unge kører med høj hastighed, laver såkaldte donuts med deres biler, spiller høj musik og på anden måde har en larmende og generende adfærd. Bådejere har oplevet, at de unge har været uvelkomne gæster på deres både, ligesom politiet bekræfter, at der sælges narkotika i området.

Gaderæset blev i foråret forsøgt løst med fartbump på Bernhardt Jensens Boulevard, men særligt ved Dagmar Petersens Gade og Kystpromenaden er der fortsat problemer med, at større grupper af unge laver ballade.

Aarhus Kommune har indsat vagter for at patruljere i området og har senest måttet skrue antallet af vagter op fra to til fire. Men det er en uholdbar situation, mener Rabih Azad-Ahmad.

»Det er fuldstændig uacceptabelt og skammeligt, at unge misbruger deres frihed til at chikanere andre,« fastslår han og peger på, at et standsningsforbud kan være med til at dæmme op for problemerne, men understreger, at det ikke kan stå alene.

»Problemet skal løses fra bunden, så vi ikke flytter problemerne til andre områder på Aarhus Ø eller i kommunen. Det kræver, at de unge, der laver ballade, møder en koordineret indsats,« siger rådmanden om formålet med det møde, som han håber kan afvikles en af de nærmeste dage.

Politiinspektør Gert Bisgaard bekræfter, at Aarhus Ø kræver en stor del af politiets opmærksomhed i øjeblikket. Blandt andet har man haft en del færdselsforseelser, hvilket flere vejbump og store blomsterkummer til dels har hjulpet på. Det understreger, at det ikke er politiets indsats alene, der kan løse alle problemer på Aarhus Ø, mener han.

»Hele området er gjort lækkert og inviterer til, at man skal bruge det. Det giver udfordringer, når det er godt vejr. Der kan godt være uro og larm, uden det er kriminelt,« forklarer Gert Bisgaard og understreger, at man har et godt samarbejde med kommunen.

Blandt andet har områdevandringer med beboerne kastet flere ideer af sig, og politiet fortsætter dialogen, blandt andet via den mobile politistation, der ved lejlighed bliver kørt på Aarhus Ø. Den var bl.a. til stede i mandags, hvor flere bekymrede borgere henvendte sig. Det er især høj hastighed, hurtige accelerationer og larm, der har gjort beboerne utrygge, fortæller han.

»De unge mennesker kommer i biler, og det larmer voldsomt mellem de store bygninger, når de bl.a. gasser pludseligt op,« siger Gert Bisgaard.

Den mobile politistation er blot et af de redskaber, politiet tager i anvendelse, særligt når det er godt vejr.

For antallet af mennesker, også de uroskabende, stiger i takt med temperaturen, hvilket ikke kun er tilfældet på Aarhus Ø. Politiet har også været til stede i bl.a. Botanisk Have, hvorfra der er kommet flere meldinger om mange mennesker til gene for andre.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.