Aarhus får 23 mio. kr. fra A.P. Møller

Flere medarbejdere skal tættere på udsatte familier i Gellerup.

Aarhus Kommunes projekt Opgang til Opgang har modtaget tilsagn om i alt 23.363.875 kr.fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet løber over fire år og har til formål at forbedre vilkårene for udsatte familier i Gellerup gennem en styrket beskæftigelsesindsats for udvalgte forældre og unge.

Som en del af projektet skal kommunale medarbejdere få tid og mulighed for at opbygge en tæt og tillidsfuld relation til familierne, og det skal betyde bedre muligheder for at sætte ind med sociale indsatser og konkrete planer for beskæftigelse, der passer til hver enkelt familie, hedder det i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Projektets fokus er at skabe stabil og varig tilknytning til arbejdsmarkedet for forældre samt at få flere unge i uddannelse og fritidsjob. Det skal være med til at forbedre familiernes generelle trivsel, sundhed og fremtidige muligheder, og i sidste ende løfte hele lokalområdet, forklarer Social- og Beskæftigelsesrådmand, Kristian Würtz (S):

»Vi ved, at beskæftigelse på rigtig mange måder kan være med til at løse op for problemer og skabe bedre forhold for mange af vores udsatte familier. Men det er jo også sådan, at forskellige sociale problemer i den enkelte familie ofte er med til at spænde ben for en vellykket beskæftigelsesindsats. Og her tror vi på, at muligheden for at komme helt tæt på de her familier og kigge hele vejen rundt om deres situation kan være med til at gøre forskellen, både for den enkelte familie, og på en større skala også for området som helhed,« udtaler han i pressemeddelelsen.

Med den ekstra tid og omhyggelighed kræver flere ressourcer.

»Med den flotte opbakning fra Den A.P Møllerske Støttefond kan vi nu gennemføre projektet i fuld skala, og det er jeg både begejstret og taknemmelig for,« siger Kristian Würtz.

I alt 60 udsatte familier i Gellerup skal efter planen tilbydes at være med til at afprøve og dokumentere metoden. Pengene fra A.P. Møller skal blandt andet sikre, at kommunen kan ansætte 10 nye medarbejdere samt en teamleder, der i projektperioden skal være tilknyttet projektet.

Projektet vil til dagligt vare forankret i Aarhus Kommunes beskæftigelsesforvaltning og vil blive gennemført i et samarbejde med den boligsociale indsats i Gellerup (Brabrand Boligforening), Socialt Udviklingscenter SUS, Røde Kors, Center for Innovation i Aarhus (CFIA) samt Marianne Simonsen, Professor i Økonomi og Lars Skipper, Lektor i Økonomi fra Aarhus Universitet.

JP Aarhus

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.