Idrætsaktører og byudvikler på vej med nyt stadionforslag

Aktørerne i stadionområdet, en byudvikler og to arkitekter vil udvikle området til et nyt by- og idrætsområde med plads til alle. Initiativet får stor ros fra Socialdemokratiet.

Artiklens øverste billede
Aarhus 1900 har i samarbejde med C.F. Møller tegnet et alternativt forslag til omdannelse af stadionområdet. Det er tænkt som et debatoplæg og ikke nødvendigvis den model, som projektgruppen arbejder ud fra. I modellen er stadion drejet, et nyt atletikstadion etableret ved siden af, og tennis er flyttet til kastegravsområdet. Illustration: C.F. Møller

Græsrødder kan man jo lidt fikst kalde dem.

Og de var der allesammen – dem fra væddeløbsbanen, dem fra cykelbanen, fra tennis, atletik m.m. - og nok så vigtigt: AGF-ledelsen var der også.

I slipstrømmen af den såkaldte PWC-rapport om et nyt stadionområde satte alle aktørerne i stadionområdet sig sammen onsdag aften for at udvikle en fælles løsning. Og med til mødet var også byudvikler Rune Kilden og repræsentanter fra arkitektfirmaerne Sleth og C.F. Møller.

Vi sidder med en fornemmelse af, at det må kunne lade sig gøre.

Rune Kilden, byudvikler

På den led var det et græsrodsmøde uden dem, der skal beslutte - politikerne - og Lars Nielsen, der er cheftræner for Aarhus 1900 atletik og motion og en af initiativtagerne, fornemmede en særdeles god stemning.

»Det var et ekstremt positivt møde, som viste, at der en fælles vilje til at finde en løsning. Det var også lidt historisk, at alle de primære aktører i stadionområdet var med ved samme bord og fik input til, hvordan man kan udvikle sådan et område,« siger han og fortsætter:

»Hidtil har debatten været lidt konfrontatorisk med diskussionen om, hvem der skal flytte, men her er vi samlet for at finde en fælles løsning, hvor alle parter kan blive og udvikle området i fællesskab,« siger Lars Nielsen.

Se på hele bydelen

Udspillet går derfor i en anden retning end det såkaldte scenarie 4, som den politiske styregruppe har anbefalet i første omgang - at man flytter væddeløbsbanen, så der kan sælges byggegrunde, som kan finansiere et nyt fodboldstadion og en ny væddeløbsbane. Det forslag har mødt kritik fra flere sider, men problemet ved ikke at flytte væddeløbsbanen er, at der så muligvis skal findes 200-300 mio. kr. for at realisere projektet.

Men sammenhold gør stærk, mener Lars Nielsen:

»Vores tanke er, at hvis vi alle står sammen om en fælles løsning, er der måske større sandsynlighed for, at vi kan finde investorer til projektet,« siger han.

Byudvikler Rune Kilden har tidligere i JP Aarhus annonceret sin interesse for at give et bud på stadionprojektet, og det er nu på vej.

»Det var positivt at se, at alle gerne vil hinanden, og vi sidder med en fornemmelse af, at det må kunne lade sig gøre. Vi vil forsøge at lave en analyse af mulighederne for hele bydelen, som ikke kun handler om dem, der kan lide fodbold eller trav, men om, at hele byen kan se en idé i at udvikle området. Først derefter vil vi kigge nærmere på finansieringen,« siger han.

Parterne skal mødes igen den 10. januar, og fra politisk hold er der stor ros til initiativet fra Steen Bording Andersen, kulturordfører for Socialdemokratiet.

»Det er virkelig positivt, at parterne selv sætter sig sammen for at finde nogle løsninger, og godt, at de også tager fat i nogle af de parter, der kan være med til at finansiere en løsning. Analysen har givet os nogle fakta på bordet, og nu skal vi se på en helhedstænkning, hvor man også kan bevare væddeløbsbanen i området. Derfor er det et godt samarbejde,« siger S-ordføreren og fortsætter:

»Jo flere parter der skyder aktivitet og kapital ind, jo mere mening giver det også rent politisk. Men det er også en økonomisk ramme, og derfor er det vigtigt, at gruppen også overvejer scenarier for finansiering,« siger S-ordføreren, der er klar til at mødes med projektgruppen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.