*

USA

Facebook og Google beklager: Spredte falske nyheder om skyderiet i Las Vegas

Virksomhederne erkender deres rolle i spredningen af de falske nyheder.

Foto: Steve Marcus/Las Vegas Sun via AP

Inden politiet offentliggjorde, hvem der stod bag skyderiet i Las Vegas tirsdag, florerede der allerede et navn på internettet.

Her lød det, at en mand ved navn Geary Danley skulle stå bag skyderiet, og at han skulle være en demokrat, der var imod den amerikanske præsident, Donald Trump.

De falske nyheder om den forkerte gerningsmand blev bl.a. spredt via Google og Facebook, som dog har fjernet dem. Det skriver The Guardian.

Overblik: Det ved vi om angriberen i Las Vegas

»Tidligt her til morgen dukkede der desværre en ukorrekt 4chan-hjemmeside op i vores søgeresultater i en lille del af tilfældene. Inden for et par timer blev 4chan-historien erstattet af relevante resultater i algoritmen. Historien skulle ikke have dukket op i nogen af tilfældene, og vi vil fortsætte med at lave algoritmiske forbedringer for at forhindre, at det her kommer til at ske i fremtiden,« lyder det fra Google ifølge The Guardian.

Også på Facebook spredte nyhederne sig om den forkerte gerningsmand og hans motiver.

Bror til Las Vegas-dræber: Han var mangemillionær

»Vores globale sikkerhedsoperationscenter spottede opslagene her til morgen, og vi har fjernet dem. Dog var fjernelsen af opslagene forsinket, så det gav mulighed for at opslagene kunne screenshottes og cirkulere online. Vi arbejder på at fikse problemet, som tillod, at det kunne ske i første omgang, og vi beklager dybt den forvirring, det har skabt,« forklarer Facebook i en udtalelse ifølge det britiske medie.

Skyderiet i Las Vegas, der indtil videre har kostet 58 mennesker livet og såret over 527 personer, blev begået af Stephen Paddock.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her