USA

Irma tog strømmen: Otte omkom på plejehjem i Florida

Floridas guvenør kræver svar på, hvordan ulykken kunne ske.

Flere beboere blev evakueret fra The Rehabilitation Center i Hollywood Hills. Foto: Amy Beth Bennett

Otte personer på et plejehjem i Hollywood i Florida, der mistede strømmen ved orkanen Irma, er omkommet.

Det sagde borgmester i Broward County, Barbara Sharief, onsdag ifølge BBC.

Tre personer blev fundet døde på centret, mens tre blev erklæret døde på hospitalet og 115 andre blev evakueret.

Ifølge mediet Miami Herald, gjorde stormen bl.a., at centrets aircondtion ikke virkede, mens en generator gjorde det muligt for køkkenpersonalet at lave mad.

Det er ikke nærmere oplysninger om dødsårsagen, men Floridas guvernør, Rick Scott, har på Twitter meddelt, at han »aggressivt vil kræve svar« på, hvordan det kunne ske, at flere personer på et plejehjem kunne dø.

Før og efter orkanen Irma: Satellitbilleder viser skadernes omfang

Irma rante det sydvestlige Florida søndag morgen som en kategori 4-storm og blev nedjusteret til en tropisk storm mandag. Stormen har taget strømmen fra næsten 6,9 mio. hjem i Florida, ligesom fire nordligere stater mistede strømmen.

Uvejret og de medfølgende oversvømmelser har ifølge Reuters kostet mindst 77 mennesker livet. Herunder 36 i de amerikanske stater Florida, Georgia og South Carolina.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Camping 2018: Fire spørgsmål om campingtendenser
Eksperten Anne-Vibeke Isaksen fortæller om aktuelle campingtendenser og viser vej til nogle af de mest specielle og spændende campingpladser, det er værd at besøge i Danmark og Europa i 2018. 
Se flere
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her