USA

JP i Miami: Man får virkelig respekt for naturen

JP's korrespondent Jørgen Ullerup var i Miami, da orkanen Irma slog til i weekenden.

Foto: Anne Hollande/AP

»Jeg har aldrig set så kraftig en storm før. Man får virkelig respekt for naturen.«

Sådan lyder det fra Jyllands-Postens udsendte Jørgen Ullerup, som befandt sig lidt uden for Miami under weekendens orkan.

Sammen med en fotograf var han spærret inde på det herberg, hvor han lige nu bor, alt imens Irma truede udenfor vinduerne.

»Det var specielt at være spærret inde i så lang tid uden mobildækning og strøm. Især fordi det var så enormt varmt. Luften var klisterende og tæt, og vores aircondition virkede ikke på grund af strømsvigt,« forklarer Jørgen Ullerup.

Fra sit værelse kunne han se, hvordan "Den fortryllede skov," som han bor overfor, blev mere og mere nøgen. I dag har det så været muligt for Jørgen Ullerup at bevæge sig ud igen.

»Overalt i gaderne ligger der væltede palmetræer og elledninger. Men der er ikke de vilde ødelæggelser på husene i Miami, som er godt bygget,« forklarer Jørgen Ullerup.

De værste ødelæggelser ses i de mindre rige kvarterer uden for Miami. Her har Jørgen Ullerup i dag besøgt borgere, der nu hjælper hinanden med at rydde op, efter orkanen har raseret.

»Amerikanerne er virkelig gode til at hjælpe hinanden. Alle kommer ud med deres værktøj for at få ryddet huse og veje, der er blokeret med træer,« fortæller Jørgen Ullerup.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Disse renoveringer kan betale sig i det tidlige forår
Nogle boligprojekter som indendørs pudse- og malearbejde kan være billigere at få lavet i den kommende tid, hvor vejret stadig er ustadigt og koldt. 
Se flere
Ny computer: Sådan sletter du de unødvendige programmer
De fleste nye computere er fyldt med præinstallerede programmer, som bare bør slettes. To it-eksperter guider her til, hvordan du gør. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her