USA

Hillary Clinton langer ud efter Obama, Biden og Sanders i ny bog: »Han forsøgte at skabe forstyrrelser i partiet«

Clinton kalder opkaldet til Trump efter hans valgsejr for »et af de mærkeligste øjeblikke i mit liv«.

Hillary Clinton og Bernie Sanders under én af debatterne, da de begge stillede op som demokraternes præsidentkandidat. "Han stillede ikke op for at sikre, at demokraterne endte i Det Hvide Hus, men for at skabe forstyrrelser i partiet," siger Hillary Clinton nu. Arkivfoto: Seth Wenig/AP

Det hele var Hillary Clintons egen skyld - men Bernie Sanders, Joe Biden, James Comey og til dels Barack Obama agerede heller ikke for smart.

Lidt skarpt trukket op er det budskabet i de netop offentliggjorte passager af Hillary Clintons kommende bog »What Happened«, der omhandler Clintons forsøg på at blive amerikansk præsident i 2016.

Hillary Clinton fortæller om debat med Trump i ny bog: »Jeg fik myrekryb«

For mens hun tager »det fulde ansvar« for alle de fejl, der blev begået under sin valgkamp som demokraternes præsidentkandidat, er hun ikke sen til at påpege en problematisk adfærd fra sin rival i den interne valgkamp i partiet, Bernie Sanders.

»Han stillede ikke op for at sikre, at demokraterne endte i Det Hvide Hus, men for at skabe forstyrrelser i partiet. Han er ikke en demokrat. Det er ikke for at svine ham til, det er noget, han selv siger. Jeg er stolt af at være demokrat, og jeg ville ønske, at Bernie også var det,« skriver hun ifølge blandt andet The Guardian, der har fået adgang til bogen.

Hun fortæller, at hendes kampagnestab var nødt til at holde hende tilbage fra at svare igen på Bernie Sanders angreb.

»Ikke desto mindre skabte han varig skade og gjorde det sværere at samle kræfterne under valget, mens han banede vejen for Trumps »Crooked Hillary«-kampagne,« skriver hun.

Samtidig langer hun ud efter den tidligere vicepræsident Joe Biden, der har kritiseret hendes kampagne for at fokusere for lidt på middelklassen.

»Jeg finder det ret bemærkelsesværdigt, da Joe selv deltog i kampagnen og talte meget om middelklassen,« skriver hun.

Derudover kritiserer hun endnu engang FBI-chef James Comey for at afsløre, at Hillary Clinton blev undersøgt for hendes brug af mails som udenrigsminister, mens hun mener, at daværende præsident Barack Obama burde have reageret mere kraftfuldt på meldinger om, at Rusland forsøgte at blande sig i valget i Trumps favør.

Netop Donald Trump anklager hun for at have ført en kampagne, der mindede om »et reality tv-show« baseret på »frygt og vrede«.

Bill Clintons datter forsvarer Trumps 11-årige søn: Lad ham være barn i fred

Da hun i sidste ende havde tabt valget i november 2016, ringede hun til Donald Trump for at lykønske ham med titlen som præsident.

Efter en yderst betændt valgkamp med flere gensidige angreb var stemningen pludselig venlig mellem to rivaler, hvilket »var så chokerende« og efterlod hende »lamslået«, skriver Hillary Clinton.

»Jeg sagde tillykke til Trump og tilbød at gøre alt for at gøre hans overgang så let som muligt. Det føltes rart og på mærkelig vis helt almindeligt, som når man ringer til sin nabo for at sige, at man ikke kan komme til deres grillarrangement«.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Om temaet

Den 8. november 2016 vælges den næste amerikanske præsident. Jyllands-Posten dækker valgkampen.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her