USA

Andreas Mogensen om situationen i oversvømmet Houston: »Det er helt, helt vildt«

Den danske astronaut og hans familie er i sikkerhed, fortæller han.

Den danske astronaut Andreas Mogensen bor i Houston, der i øjeblikket er ramt af oversvømmelser efter orkanen Harvey. Arkivfoto: Yuri Kochetkov

Han må siges at være vant til lidt at hvert, astronauten og den første dansker i rummet, Andreas Mogensen.

Alligevel er det en ekstraordinær situation, han og familien i øjeblikket befinder sig i.

Se billederne: Massive vandmasser har skabt kaotiske forhold i Houston

Som bosiddende i Houston er han blevet ramt af de oversvømmelser, der har lammet byen som følge af den tropiske orkan Harvey.

»Det er helt, helt vildt,« siger han til Berlingske om situationen i byen.

Senest har borgmesteren i byen, Sylvester Turner, beordret udgangsforbud fra tirsdag aften til onsdag morgen klokken 5 lokal tid. Det sker på grund af oversvømmelser og risiko for plyndringer af ubeboede huse.

Flere beboere har været nødt til at flygte fra deres huse, mens Harvey i alt har kostet mindst 30 mennesker livet.

Hos Andreas Mogensen er hele familien i sikkerhed, blandt andet fordi de bor i et område, der bliver kaldt »The Heights«.

»Det er en underlig fornemmelse at sidde og se i fjernsynet, hvordan andre omkring én har det virkelig slemt. Der er familier, der har siddet oven på deres tage og ventet på at blive evakueret fra oversvømmelserne, så vi har været rigtigt heldige,« siger Andreas Mogensen til Berlingske.

Han har dog ikke kunne komme på arbejde i Nasa, hvor han er udstationeret for det europæiske rumagentur, ESA, på grund af vandmasserne.

Det er hans vurdering, at Nasa først vil åbne helt igen i næste uge.

Flere hundredetusinde indbyggere i USA er blevet evakueret, siden Harvey ramte landet for seks dage siden i Louisiana.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Om temaet

Onsdag den 2. september 2015 blev den 38-årige Andreas Mogensen den første dansker i rummet, da han blev opsendt til Den Internationale Rumstation, ISS.

Om bord på rumstationen skal han på otte dage gennemføre omkring 20 forskellige forskningseksperimenter for danske og internationale forskere.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her