*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
USA

Trump har fordømt vold i Virginia: »Vi må ALLE stå sammen«

Den amerikanske præsident har fordømt hændelserne i Charlottesville.

Hvide nationalister og Ku Klux Klan-medlemmer med sydstatsflag maste sig lørdag forbi moddemonstranter, da de troppede op ved en omstridt park i Charlottesville, Virginia. Nu er staten erklæret i nødretstilstand. Fioto: Steve Helber/AP.

Mens voldelige sammenstød i den amerikanske by Charlottesville har fået Virginias guvernør til at erklære staten i nødretstilstand, har Donald Trump nu udtalt sig på Twitter:

»Vi må ALLE stå sammen og fordømme alt, hvad had står for. Der er ikke plads til den her slags vold i Amerika. Lad os stå sammen som én!« skriver præsidenten, der i et andet tweet kalder Charlottesville for »sørgelig«.

Flere mennesker er kommet til skade, og mange er blevet arresteret, skriver både The Guardian og CNN om de uroligheder, der er brudt ud forud for en demonstration, som højreorienterede og nynazistiske grupper havde planlagt i protest mod en byrådsbeslutning om at fjerne en statue af sydstatsgeneralen, Robert E. Lee.

Også Donald Trumps kone, Melania Trump, har tweetet om hændelserne i Charlottesville:

»Vores land opfordrer til ytringsfrihed, men lad os kommunikere uden had i vore hjerter. Intet godt kommer ud af vold,« skriver den amerikanske førstedame på Twitter.

General Lee var en markant officer på sydstaternes side, da de under den amerikanske borgerkrig i 1861 kæmpede for retten til at holde slaver. Selvom sydstaterne dengang tabte blev en statue af generalen altså opført i en park, der ligeledes blev opkaldt efter ham.

Byrådet besluttede imidlertid i februar, at statuen nu skal fjernes og sælges, mens parken må omdøbes til Emancipation Park - der på dansk kan oversættes til Befrielsesparken - som en støtte til slavernes befrielse.

I maj fik det 50 Ku Klux Klan-medlemmer til at marchere gennem parken i protest mod planerne.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her