Overblik: Trumps søn skaber røre i Rusland-sag

USA's præsidents ældste søn beskyldes for at samarbejde med Rusland om at fælde Demokraternes Hillary Clinton.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, er længe blevet beskyldt for at have samarbejdet med Rusland om at vinde det amerikanske præsidentvalg i 2016.

Og nu er fokus blevet rettet mod præsidentens ældste søn, Donald Trump Jr., der i fjor mødtes med russiske repræsentanter, der påstod at have smuds om Donald Trumps modstander i valgkampen, Demokraternes Hillary Clinton.

Her kan du få et overblik over, hvad sagen handler om.

  • Præsidentens ældste søn modtog i starten af juni 2016 en række e-mails fra pr-manden Rob Goldstone, der påstod, at han kunne skaffe informationer, "der kunne være meget nyttige for din far".
  • Goldstone skrev blandt andet, at den russiske popstjerne Emin Agalarov og hans far, byggematador Aras Agalarov, der tidligere har samarbejdet med Donald Trump, har "hjulpet" den russiske regering i dennes støtte til Trump.
  • Goldstone skrev også, at han kunne sætte Trump Jr. i forbindelse med den russiske advokat Natalia Veselnitskaja. Goldstone kalder i en e-mail Veselnitskaja for "den russiske regerings advokat".
  • Trump Jr. svarede blandt andet, at "hvis det er, hvad du siger, så elsker jeg det". Derefter planlagde Goldstone og Trump Jr. et møde i Trump Tower i New York.
  • "Storartet. Det vil sandsynligvis være Paul Manafort (kampagnechef), min svoger og mig selv, der deltager", skrev Trump Jr.
  • 9. juni 2016 mødtes Donald Trump Jr., hans fars kampagnechef, Paul Manafort, og Jared Kushner, der er gift med Donald Trumps datter Ivanka, med Veselnitskaja.
  • Veselnitskaja nægter, at hun nogensinde har arbejdet sammen med den russiske regering.
  • Donald Trump Jr. har tirsdag aften lokal tid sagt, at han fortryder mødet. "Set i bakspejlet, så ville jeg nok have handlet lidt anderledes, hvis jeg kunne", sagde han i et interview på tv-kanalen Fox News.

Kilder: AP, Reuters.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen