Qatar Airways må tage computere med i flyet til USA igen

Flyselskabet bliver et af tre, der må flyve med computere fra otte lande i Mellemøsten.

Artiklens øverste billede
Også Etihad og Turkish Airlines er blevet undtaget USA's computerforbud. Arkivfoto: Kamran Jebreili/AP

Nu må passagerer med Qatar Airways tage computere og tablets med sig ind i kabinen igen, når de skal flyve mod USA. Det har ellers været dem forment, siden USA lancerede et forbud mod tablets og computere i flykabiner fra 10 lufthavne i otte muslimske lande.

Det skriver Al Jazeera.

Forbuddet har siden marts gjaldt 10 lufthavne fordelt ud over Egypten, Marokko, Jordan, De Forenede Arabiske Emirater (UAE), Saudi-Arabien, Kuwait, Qatar og Tyrkiet, fordi de amerikanske myndigheder frygtede, at det var for nemt at fragte bomber ombord på flyene her. Men siden forbuddet blev indført, har tre flyselskaber fået lov at gå fri.

Qatar Airways, der har base i Doha, slutter sig nu til det Abu Dhabi-baserede Etihad og Turkish Airlines, som har base i Istanbul. Hvad de to flyselskaber fra Golfen har gjort for at imødekomme USA's tilsyneladende skærpede krav til sikkerheden, vides ikke, men fra tyrkiske embedsfolk har det lydt, at man har installeret CT-scannere i lufthavnen, som bruges til at tjekke passagerernes elektroniske udstyr inden boarding.

Også Saudi Arabian Airlines har udtalt, at flyselskabet håber at blive undtaget forbuddet i juli.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen