Den amerikanske højesteret åbner for dele af Trumps indrejseforbud

Indrejseforbuddet mod seks muslimske lande er tidligere blevet blokeret af domstolene.

Artiklens øverste billede
Den amerikanske præsident, Donald Trump, udsendte i januar det første dekret, som forbød borgere fra syv lande at rejse ind i USA. . Foto: Evan Vucci

Den amerikanske Højesteret har mandag besluttet at gå ind i sagen om præsident Donald Trumps omdiskuterede indrejseforbud rettet mod seks muslimske lande.

Det betyder samtidig, at dele af indrejseforbuddet bliver genindført, oplyser Højesteret ifølge nyhedsbureauet Reuters og AFP.

Indrejseforbuddet vil som udgangspunkt gælde, indtil der falder dom i sagen, der bliver åbnet i oktober.

Højesteret har besluttet, at forbuddet i første omgang ikke kommer til at omfatte borgere, der har en forbindelse til USA, hvilket blandt andet indebærer familierelationer eller arbejdsforpligtelser.

Tidligere har to appeldomstole blokeret for den amerikanske præsident Donald Trumps 90 dages indrejseforbud mod borgere fra Iran, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen.

Kort efter sin indsættelse i januar udsendte præsidenten det første dekret, som forbød borgere fra syv lande at rejse ind i USA. Dekretet blev dog stoppet af en dommer i staten Washington.

Senest har en appeldomstol i San Francisco stadfæstet en blokering af Trumps midlertidige indrejseforbud, fordi forbuddet ifølge domstolen diskriminerer muslimer.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen