Annonce
USA

Donald Trumps søn om fyret FBI-chefs presselæk: »Er det en joke?«

En advokat forbereder på vegne af Trump et svar på den fyrede FBI-chefs vidneudsagn.

Donald Trumps søn, Donald Trump Jr. Foto: Carolyn Kaster

Den amerikanske præsident, Donald Trump, som ellers plejer at være flittig ved tastaturet, har endnu ikke ytret sig på Twitter om torsdagens høring af den fyrede FBI-chef James Comey.

Flere udsagn fra den aftrådte direktør har dog fået præsidentens søn til at skynde sig til tasterne.

»Gik jeg glip af noget, eller sagde Comey lige, at han bad en ven om at lække informationer til pressen? Er det en joke?« skriver sønnen Donald Trump Jr. på Twitter.

Det gør han, efter Comey har afsløret, at han gennem en ven, juraprofessor Daniel Richmann, har lækket et memo om en samtale mellem ham selv og den amerikanske præsident til pressen.

Ritzau skriver, at formålet var at foranledige en særlig undersøgelse af eventuelle forbindelser mellem Trumps politiske hold i valgkampen og Rusland.

Video: Fyret FBI-direktør afslører eget læk af samtale med Trump

Årsagen til, at præsidenten selv foreløbigt forholder sig tavs, er formentlig, at Trumps advokat vil komme med en udtalelse på vegne af præsidenten efter Comeys høring. Det har Det Hvide Hust oplyst ifølge Reuters.

Det Hvide Hus oplyser desuden, at man ikke ved, om præsidenten selv følger høringen.

I skrivende stund har et af Comeys mere opsigtsvækkende udsagn været, at han tog noter efter møderne med Trump, fordi han bl.a. var bekymret for, om præsidenten ville lyve om indholdet af møderne. Han sagde ved samme lejlighed, at han ikke havde følt det nødvendigt at tage notater efter sine møder med de tidligere præsidenter Barack Obama og George W. Bush.

Trump føler sig renset af fyret FBI-chefs vidneudsagn

Comey har også sagt, at han ikke er i tvivl om, at Rusland forsøgte at blande sig i det amerikanske valg. Han har desuden afvist, at Trump har bedt ham om at droppe undersøgelsen af påstandene.

Lidt mindre skarpt svarede han et af dagens andre store spørgsmål: Om Trump bad den daværende FBI-chef om at droppe undersøgelsen af den tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn og hans forhold til Rusland. Præsidenten skulle ifølge Comeys på forhånd nedskrevne vidneudsagn have sagt, at han »håbede«, at Comey ville lade sikkerådsgiveren være.

Comey understregede i vidnestolen, at præsidenten ikke direkte krævede, at en undersøgelse af Michael Flynn blev droppet.

»Jeg opfattede det som om, at præsidenten ønskede det,« sagde Comey.

»Men han sagde det ikke ordret.«

Kritikere af præsidenten mener, at det godt kan tolkes som om, at Trump forsøgte at påvirke undersøgelsen, mens støtterne mener, at udsagnet renser ham.

Udsagnet har også affødt en reaktion fra Donald Trump Junior.

»At håbe og bede (om noget, red.) er to meget forskellige ting. Man skulle tro, at en mand som Comey vidste det,« skriver han.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Lån dit værktøj og køkkengrej og spar penge
I stedet for at købe og opbevare ting, som kun sjældent bliver brugt, kan du låne dem på biblioteket, hos naboen eller på låneportaler på nettet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her