USA

Chelsea Manning offentliggør det første billede af sig selv efter løsladelse

Den tidligere soldat blev onsdag løsladt efter historisk læk af fortroligt materiale.

Chelsea Manning i det første billede efter sin løsladelse. Foto: Tim Travers Hawkins

Langsomt har Chelsea Manning åbnet op for omverden, efter at hun onsdag blev løsladt fra et militærfængsel næsten 30 år før tid efter et af historiens største læk af klassificeret, militært materiale.

Først lagde hun et billede op af sine sko på vej ud af fængslet, siden et par glas champagne og et stykke pizza, og nu viser hun så, hvordan hun ser ud efter sin løsladelse.

Hun blev kaldt landsforræder og idømt 35 års fængsel - i dag kan Manning gå ud i friheden

Billedet er det første, omverden får af se, efter at den tidligere soldat har fået hormonbehandling og igangsat forvandlingen fra mand til kvinde.

»Okay, her er jeg så, allesammen,« skriver hun som en kommentar til billedet.

Chelsea Manning har tidligere offentliggjort et grynet billede af sig selv med langt hår, men billedet er det første, der for alvor viser den tidligere soldats nye identitet.

Manning blev i 2009 idømt 35 års fængsel for at have bedrevet spionage samt udleveret mere end 700.000 hemmeligstemplede dokumenter til whistleblowerorganisationen WikiLeaks.

Det lækkede materiale indeholdt blandt andet diplomatiske dokumenter og en videoptagelse af, at amerikansk militær havde nedskudt blandt andet personale fra nyhedsbureauet Reuters i Bagdad i 2007.

WikiLeaks-stifter glæder sig over benådning: Hun er "en helt"

Efter dommen bekendtgjorde Bradley Manning, at han vil ses som en transkønnet kvinde ved navn Chelsea.

Barack Obama valgte i januar at barbere straffen ned til syv års fængsel, som Chelsea Manning nu har afsonet.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her