*

USA

Skuespillers Trump-parodi er blevet et viralt giganthit

Den amerikanske skuespiller Alec Baldwin har i løbet af de seneste måneder lavet flere parodier på USA's kommende præsident. Trump har ikke været vild med det, men det har internettet.

Alec Baldwin har ved hjælp af sminke, paryk og et Trump-lignende kropsprog karikeret den kommende præsident ved adskillige lejligheder. Foto: Will Heath/AP

Flere end 20 millioner gange er en genindspilning af den første præsidentielle debat mellem Hillary Clinton og USA's kommende præsident, Donald Trump, blevet set.

Hverken Clinton eller Trump deltog imidlertid i genindspilningen.

Det var i stedet de to skuespillere Kate McKinnon og Alec Baldwin, der spillede henholdsvis Hillary Clinton og Donald Trump.

Genindspilningen blev vist i talkshowet Saturday Night Live på tv-netværket NBC den 1. oktober 2016, og specielt Alec Baldwins portrættering af Trump tiltrak sig opmærksomhed.

Portrætteringen Trump blev hurtigt så populær, at Baldwin har påført sig Trump-paryk og mørkt jakkesæt mange gange siden.

Her ses Alec Baldwins debut som Donald Trump.

Saturday Night Live lavede også en genindspilning af Donald Trumps pressemøde fra den 11. januar. Denne video er på under en uge blevet set omkring otte millioner gange på YouTube.

Alec Baldwins seneste Trump-præstation foregik dog uden paryk og mørkt jakkesæt. Så sent som torsdag aften deltog Baldwin i en demonstration mod Trump i New York. Her blev der også tid til nogle få Trump-grinagtigheder.

Hvis du som læser har givet dig tid til at se nogle af videoerne med Alec Baldwin som Donald Trump, så er det ikke svært at forestille sig, hvordan Trump har haft det med Baldwins portrætteringer.

Efter at have set nogle af parodierne er Trump strøget til tasterne for at erklære sin utilfredshed med Saturday Night Live og Alec Baldwin på det sociale medie Twitter.

Han skrev blandt andet:

»I går aftes så jeg dele af NBC's Saturday Night Live. Det er et totalt ensidigt, forudindtaget show - overhovedet ikke sjovt.«

Efter at have gjort et nyt forsøg på at se Saturday Night Live gentog seancen sig, og Trump skrev denne gang:

»Jeg forsøgte at se Saturday Night Live - useeligt. Totalt forudindtaget, ikke sjovt og Baldwin-parodien kan ikke blive værre. Trist.«

Ved en anden lejlighed uddybbede Trump sine tanker om Baldwin og Baldwins efterligning af ham selv.

»Jeg synes, at jeg er en meget flinkere person, end den Alec har portrætteret. Han har portrætteret en, som er meget ond og væmmelig, og jeg er ikke ond og væmmelig. Så jeg synes, at det er et upræcist portræt af mig,« sagde Trump i et interview med Extra TV.

Så mens Trump nok ikke ønsker sig flere Trump-parodier fra Alec Baldwin, vil store dele af internettet nok være uenige med ham.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her